Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Overeenstemming Tilburg en MAB BV over Pieter Vreedeplein

Datum nieuwsfeit: 29-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Tilburg


29-2-2000

Op hoofdlijnen overeenstemming Pieter Vreedeplein

Voor de zomer streven naar Publiek-Private Samenwerkingsovereenkomst

De gemeente Tilburg en MAB BV uit Den Haag hebben in principe overeenstemming bereikt over de wijze waarop beide partijen samen willen werken aan de her-ontwikkeling van het Pieter Vreedeplein en omgeving. Sinds de planpresentatie in juni 1999 door Jo Coenen hebben de gemeente en MAB hard gewerkt aan de verdere randvoorwaarden om samen dit plan uit te kunnen voeren. Ook Winkel Beleggingen Nederland, dochter van het ABP, heeft deelgenomen aan dit overleg. Resultaat hiervan is dat de gemeente en MAB geconcludeerd dat het in juni gepresenteerde plan in aangepaste vorm financieel uitvoerbaar is mits de gemeente een bijdrage levert.

Bijdrage gemeente f 11,7 miljoen
De gemeente is bereid om een bijdrage van f 11,7 miljoen te leveren op een totaal investeringsvolume van rond de f 385 miljoen (excl. BTW). Winkel Beleggingen Nederland heeft uitgesproken het plan uiteindelijk te willen kopen.

Publiek-private samenwerking
De nu bereikte overeenstemming is een akkoord op hoofdlijnen. Gemeente, MAB BV en WBN streven ernaar om nog voor de zomer 2000 dit akkoord uitgewerkt te hebben in de vorm van
samenwerkingsovereenkomsten. Hierbij is uitgangspunt een volledige Publiek-Private Samenwerking tussen MAB en de gemeente met een gezamenlijke risicoverantwoordelijkheid. Beide partijen zullen met WBN een principeovereenkomst aangaan over de toekomstige verkoop van het project na oplevering. De komende maanden zullen gebruikt worden om deze overeenkomsten op te stellen. Daarnaast zal het overleg met andere betrokkenen en belanghebbenden geïntensiveerd worden. Afhankelijk van het beschikbaar komen van de benodigde panden en percelen wordt gestreefd naar een start van de bouw in 2002 en een oplevering in 2004.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie