Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Inschrijving voor aandelen TIE Holding NV gesloten

Datum nieuwsfeit: 01-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Tie Holding NV
Zoek soortgelijke berichten
Tie Holding NV

P E R S B E R I C H T

Hoofddorp, 1 maart 2000

INSCHRIJVING AANDELEN TIE SLUIT OP 1 MAART OM 15.00 UUR

Eerste Nederlandse internetbedrijf naar verwachting genoteerd op 2 maart

De inschrijving op de aandelen van TIE Holding NV ("TIE") is vanaf 1 maart 2000 om 15.00 uur gesloten voor zowel particuliere als institutionele beleggers.

De eerste notering van de aandelen TIE aan de effectenbeurs Euro.NM Amsterdam, voorheen Nieuwe Markt Amsterdam Exchanges N.V. (NMAX), zal naar verwachting plaatsvinden op donderdag 2 maart a.s. De toewijzing van de aandelen vindt vandaag plaats. Betaling en levering van de aandelen zal naar verwachting plaatsvinden op 7 maart a.s.

De transactie bestaat uit een uitgifte van maximaal 3.750.000 aandelen. Delta Lloyd Bank heeft het recht om 250.000 extra aandelen uit te geven via de zogenaamde greenshoe-optie. De prijs per aandeel ligt tussen Euro 7 en Euro 10. De definitieve prijs zal naar verwachting worden bekendgemaakt op donderdag 2 maart a.s. vóór beurs.

TIE wil naar de beurs om kapitaal aan te trekken voor de financiering van toekomstige groei. Deze groei zal zowel autonoom als door middel van gerichte acquisities worden gerealiseerd. Bovendien wil TIE met de nieuw verkregen middelen investeringen financieren op het gebied van productontwikkeling en marketing & advertising. De beursnotering draagt eveneens bij aan vergroting van de naamsbekendheid, wat van belang is bij onder meer het aantrekken van hooggekwalificeerd personeel.

Profiel TIE

TIE ontwikkelt en verkoopt hoogwaardige, op XML/EDIä
-gebaseerde eCommerce-software en -services. Het business-model van TIE lijkt sterk op dat van snelgroeiende Amerikaanse beursgenoteerde ondernemingen als Vertical Net (Nasdaq: VERT), Commerce One (Nasdaq: CMRC) en WebMethods (Nasdaq: WEBM). Deze ondernemingen zijn evenals TIE providers van business-to-business (B2B) eCommerce solutions. Commerce One wordt in de Benelux vertegenwoordigd door TIE. Dankzij de software en diensten van TIE kunnen kopers en aanbieders van producten snel en efficiënt met elkaar in contact komen via zogenaamde "Digital Business Communities" op het Internet.

TIE heeft een brede klantenkring in de BeNeLux. Het bedrijf wil binnen afzienbare tijd marktleider in Europa zijn. De klanten van TIE bestrijken vele marktsectoren, waaronder retail, gezondheidszorg, bank- en verzekeringswezen, transport, productie en voedingsmiddelen.

Voor nadere informatie:

Delta Lloyd Bank NV

Rupert Kymmell

Tel. (020) 597.63.35

TIE Holding NV

Dick Raman, President & CEO

Judith Poulus ((info@tie.nl))
Tel. (023) 568.99.03
www.tie.nl

E I N D E P E R S B E R I C H T

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie