Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuw algoritme minimaliseert datauitwisseling

Datum nieuwsfeit: 01-03-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek

Nieuw algoritme minimaliseert datauitwisseling

Wiskundigen aan de Katholieke Universiteit Nijmegen hebben een indelingsalgoritme ontworpen, waarmee rekentaken sneller evenredig onder processoren kunnen worden verdeeld. De processoren hoeven in het algoritme tijdens de indeling vijf keer minder data uit te wisselen. Data-uitwisseling is een van de meest tijdrovende zaken bij computerberekeningen waarin processoren gelijktijdig deelproblemen oplossen (parallelle systemen). Het project werd gefinancierd door het NWO-Gebied Exacte Wetenschappen.

In het nieuwe algoritme worden de berekeningen voor de verdeling van rekentaken goeddeels gedelegeerd naar de processoren en niet op centraal niveau uitgevoerd. Uit simulaties blijkt dat de ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie