Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kamervragen over zuivel van ziek melkvee

Datum nieuwsfeit: 01-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Tweede Kamer der Staten Generaal

vragen01.003 vragenformulier 1 maart 2000


2990007760

Vragen van de leden M.B. Vos en Hermann (beiden GroenLinks) aan de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en de staatssecretaris van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij over zuivel van ziek melkvee. (Ingezonden 1 maart 2000)


1

Heeft u kennisgenomen van het bericht in het Algemeen Dagblad «Zuivel onder verdenking», d.d. 28 februari 2000?


2

Klopt de berichtgeving dat op ongeveer 350 bedrijven het melkvee al meer dan een jaar lijdt aan een onbekende ziekte?


3

Hebben de zuivelindustrie en de inspectie Waren & veterinaire zaken aangegeven dat zij onvoldoende kunnen waarborgen dat de zuivel van deze bedrijven veilig is? Moet dat op basis van Warenwetvoorschriften betekenen dat de zuivel niet aangewend wordt voor menselijke consumptie?


4

Welke stappen zijn er of worden er gezet om er op toe te zien dat de betrokken zuivel niet wordt aangewend voor menselijk consumptie?


5

Wordt er ook ingegrepen op genoemde bedrijven? Zo neen, hoe moeten de Warenwetvoorschriften dan begrepen worden?


6

Is het waar dat het Permanent Veterinair Comité in Brussel Nederland ter verantwoordding heeft geroepen naar aanleiding van `geruchten' rond een nieuwe dierziekte in de melkveesector? Wat is er tot nu toe besproken met Brussel? Hangt Nederland een boete boven het hoofd?


7

Bent u van mening dat de verantwoording geheel gelegd moet worden bij de betrokken boeren? Zo ja, hoe ziet u dan uw taak als controleur op het naleven van voorschriften? Zo neen, hoe wilt u beter inhoud gaan geven aan genoemde taak als controleur?


8

Wat heeft u tot nu toe ondernomen om meer te weten te komen over de nieuwe dierziekte? Is er bijvoorbeeld contact geweest met de veterinaire faculteit te Utrecht? Zo neen, waarom niet? Zo ja, wat bent u te weten gekomen?

Copyright Tweede Kamer der Staten Generaal

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie