Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Dodendans-expo in de RAI

Datum nieuwsfeit: 01-03-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

gecontroleerd bericht

Dodendans-expo in de RAI

In maart 2000- het jaar waarin de Nederlandse Vereniging van Antiquaren -NVvA- 65 jaar , en Antiquariaat Brabant in Den Bosch 75 jaar bestaat, wordt  tijdens de internationale antiquarenbeurs in de RAI,  een tentoonstelling gehouden over  'de dodendans". Eigenaar van Antiquariaat Brabant - Pim Pagé - is bestuurslid van de Nederlandse vereniging van Antiquariaten.

Achterliggende feiten zijn: het jaar 2000, in Romeinse cijfers MM ofwel: Memento Mori.

Door een samenwerking met de Universiteitsbibliotheek van Amsterdam  {collectie Reichelt} en prof. dr. Hoogerzeil , die zelf met een collectie aanwezig zal zijn, is dit initiatief ontstaan.

In de RAI zijn vele aspecten rond de dodendans op gebied van kunst, literatuur en religie  aanwezig. Er verschijnt een boekwerk waarin op dit gebied gespecialiseerde auteurs een bijdrage leveren. {Kaarten met vindplaatsen van dodendansen in kerken en op kerkhoven}.

Het Zuid-Nederlandsche Antiquariaat, waaruit 'Antiquariaat Brabant' is voortgekomen, was een initiatief van Van de Wouw van de Bossche Volksbibliotheek en Marius Heinen van boekhandel Adr.Heinen.
afzender: paul kriele, 's-hertogenbosch telefoon 073 6910020/ 26 juli 1999.
e-mail:  kriele.engel@wxs.nl  
 

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie