Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wegener beoogt verkoop (vak-) tijdschriften

Datum nieuwsfeit: 01-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Wegener Arcade

01-03-2000 12:00

Wegener beoogt verkoop (vak-) tijdschriften

In de afgelopen periode zijn gesprekken gevoerd met een aantal partijen aangaande de mogelijkheden tot het verkopen van een belangrijk deel van de door Wegener Tijdschriften Groep BV (dochteronderneming van Wegener Arcade NV) te Amsterdam uitgegeven (vak-)tijdschriften. De gesprekken hebben een dusdanig stadium bereikt dat overeenstemming met partijen binnen afzienbare termijn verwacht mag worden.

Concreet gaat het om de beoogde overdracht van de navolgende tijdschriften:

Installatie Journaal, Installateursinfo, Licht, Gawalo, O&C (tijdschrift voor oppervlaktetechnieken en corrosiebestrijding), MB (metaalbewerking) Deze periodieken zullen volgens plan worden overgedragen aan Ten Hagen en Stam (dochteronderneming van Wolters Kluwer Nederland).

Nederlands Tijdschrift voor Tandheelkunde, Tandartspraktijk, Nederlands Tijdschrift voor Mondhygiène, Standby, MFM (medisch-farmaceutische mededelingen) en Exkies Deze periodieken zullen binnenkort overgaan naar Bohn Stafleu van Loghum te Houten (eveneens een dochteronderneming van Wolters Kluwer Nederland).

Railhobby
Het maandblad Railhobby zal binnenkort worden overgedragen aan uitgeverij Scala BV te Hoogland.

Graficus, Graficus Magazine, PrePress, Publish, Apple World en Desktop Creation
Met betrekking tot het exploiteren van deze titels is met Management Media BV te Hilversum (die sedert december 1999 voor 100% eigenaar is van de uitgaven Verpakken en Verpakkingsmanagement) een managementcontract gesloten.

Motor
Dit tijdschrift, dat 1 x per 14 dagen verschijnt en tevens het officiële orgaan van de KNMV is, zal volgens plan deel gaan uitmaken van Uitgeverij Veldhuis (onderdeel van VNU Tijdschriften BV).

Ondernemen, Innovisie, ERM, Euro Juwelier, Euro Opticien en Home Technics
Het ligt in het voornemen deze titels over te dragen aan Adrem Uitgeversgroep te Drachten. De activiteiten zullen worden ondergebracht in de vestiging te Amsterdam.

De hiervoor genoemde - beoogde - transacties vormen een logisch uitvloeisel van het strategische herpositoneringsproces, waarbij Wegener prioriteit geeft aan groei in kranten, direct marketing, e-media-ontwikkeling, alsmede aan de verdere uitbouw van die activiteiten die leidende posities in relevante markten (kunnen) innemen.

Voor de genoemde tijdschriften en de daarbij direct betrokken medewerkers, van wie de dienstverbanden door de nieuwe eigenaren zullen worden overgenomen, geldt dat voor de toekomst van dergelijke uitgaven binnen meer gespecialiseerde uitgeverijen een beter perspectief geboden wordt. De medewerkers van de algemene supportafdelingen binnen Wegener Tijdschriften Groep worden in principe herplaatst, volgens de binnen Wegener gebruikelijke herplaatsingsprocedure.

Het uitgeven van zowel Weekblad Party als de golftijdschriften (waaronder Golfers Magazine, GOLFjournaal en GolfNieuws) zal door Wegener gecontinueerd worden.

Het betrokken vertegenwoordigend overleg, de werknemersorganisaties en de SER zijn van het bovenstaande op de hoogte gebracht.

Apeldoorn, 25 februari 2000

Raad van Bestuur Wegener Arcade NV

Voor nader informatie: Wegener Arcade, in- en externe betrekkingen, tel.: 055-5388652

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie