Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Inhoud DHV-Times, maart 2000

DHV Persbericht

DHVTimes; tijdschrift voor onze relaties

maart 2000/1

DHVTimes is een internationaal tijdschrift van de DHV Groep. Het informeert de relaties van DHV over de activiteiten waarbij DHV wereldwijd betrokken is. DHVTimes verschijnt driemaal per jaar in een Nederlandse, Engelse en Portugese editie.

In de laatste editie van DHVTimes (maart 2000/1) treft u de volgende artikelen aan:

Een goed conceptueel ontwerp leidt tot duurzame oplossingen Inleiding door Hans Huis in't Veld, voorzitter Raad van Bestuur DHV.

Grote steden beter in balans

Oude wijken opknappen, maar ook investeren in de lokale economie, buurtvoorzieningen en in de integratie van etnische minderheden. Onder Paars II heeft het grotestedenbeleid een flinke impuls gekregen. Een gesprek met minister Van Boxtel (D66) voor Grote Steden- en Integratiebeleid over de 'brede ontwikkeling' van de stad.
Info: Leo Lemmers, DHV Management Consultants

Hongarije praat over de Unie

Het zal geen decennium meer duren voordat Hongarije lid is van de EU. Maar wat betekent dat voor de gewone burger? De Hongaarse regering wil vragen als deze ondervangen met een grootscheeps communicatieproject.
Info: Nandor Nognár, DHV Hungary

Afvalwaterzuivering op private markt

Het Hoogheemraadschap van Delfland heeft een primeur binnen de afvalwatersector: het stoot een deel van de afvalwaterzuivering af richting de markt. Aanleiding is de bouw van de zuiveringsinstallatie Harnaschpolder. Geraamde kosten: 1,4 miljard gulden; kostenreductie door publiek-private samenwerking: naar verwachting meer dan 10 procent.
Info: Hans Hekelaar, DHV Water

Philips Semiconsuctors krijgt de ruimte

Philips Semiconsuctors Nijmegen heeft er een nieuw gebouw bij met meer kantoorruimte en extra cleanroomcapaciteit. 'Snel en zorgvuldig bouwen' was het devies. Info: Floris Jan Visser, DHV AIB

Operations Control Center bundelt diensten van de KLM

Niet langer op 12 verschillende locaties de dienstregeling aanpassen aan de actualiteit, maar samenwerken in één gebouw. Dat doet de KLM in het OCC. De verwachte jaarlijkste besparing is 20 miljoen gulden. Info: Marcel van der Ven, DHV Huisvesting & Vastgoed

Stadhuis Utrecht krijgt flaneerplein

Het historische gebouwencomplex aan de Oudegracht ondergaat momenteel een grootscheepse renovatie. Aan de achterzijde verrijst een nieuwe publieksingang en komt een heus stadsplein.
Info: Bart Joziasse, DHV Huisvesting & Vastgoed
Werken aan water voor alle inwoners van Zuid-Afrika

Schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen met de Build, Operate, Train en Transfer (BOTT) aanpak.
Info: Erik Eggers, Stewart Scott

Schoner transport in Centraal- en Oost-Europa
Auto's, bussen en vrachtwagens zijn tezamen goed voor een behoorlijke luchtvervuiling. Zo ook in Centraal- en Oost-Europa, waar steden als Boedapest, Warschau, Praag of Boekarest delen van het jaar gehuld gaan in een grauwe smogwolk.
Op zoek naar een gezamenlijke aanpak voor problemen op het gebied van transport en milieu.
Info: Theo Henckens, DHV Milieu en Infrastructuur
Nieuws: Nieuwbouw DHV Amersfoort; Intertraffic 2000; Samenwerking DHV en Wagemaker; Wereld Water Forum; Joint venture DHV en Halcrow; Congres duurzaam ondernemen; Geluiddemper voor discotheken; Biologische waterzuivering Q8; Troubleshooting bij Van Melle; Driebergse en Zeister visie op HSL en A12; In situ sanering ernstig verontreinigde bodem; Ondergrondse infrastructuur Amsterdam-Zuid; Rekenmodel luchtkwaliteit in tunnels; Nieuwbouw audiovisueel archief; Duits-Nederlands bedrijvenpark; Nieuwe gaswininstallatie voor Elf Petroland; Duurzaam veilig verkeer.

Neem voor een gratis abonnement of een eenmalige toezending contact op met de redactie.

Heeft u een suggestie voor een volgend nummer, mail dan de eindredacteur.

Wilt u een adreswijziging doorgeven? Mail ons dan uw oude en nieuwe adres.

© DHV

www.dhv.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie