Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Eurosport niet in standaardpakket kabel Rotterdam

Datum nieuwsfeit: 01-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rotterdam

Eurosport niet in standaardpakket kabel

Het College van B. en W. heeft besloten het advies van de Programmaraad voor de samenstelling van het standaardpakket voor radio- en TV-zenders op de kabel over te nemen, met uitzondering van de doorgifte van Eurosport. In plaats van Eurosport wil het College RTL 5 in het standaardpakket handhaven.
Het College volgt de overige adviezen van de Programmaraad. Dit betekent dat Net5 in het standaardpakket televisie wordt opgenomen ten koste van de Spaanse publieke zender TVE. De klassieke radiozender BRT3 wordt in het standaardpakket opgenomen ten koste van BRT2.

Het College heeft bezwaren tegen het opnemen van Eurosport in het standaardpakket omdat voor doorgifte van deze zender moet worden betaald.Daardoor ziet ENECO zich genoodzaakt een extra verhoging van het kabeltarief door te voeren.
Op dit moment loopt bij het Commisariaat voor de Media een procedure van de Programmaraad Zuid-Holland Zuid tegen de weigering van ENECO om Eurosport in het basispakket op te nemen. Zowel de Programmaraad als het College van B. en W. zullen zich bij de uitspraak van het Comissariaat van de Media neerleggen. Als de uitspraak - na eventueel beroep van ENECO - positief uitvalt voor Eurosport wordt deze zender alsnog in het basispakket opgenomen en vervalt RTL 5. Valt de uitspraak negatief uit voor Eurosport dan blijft RTL 5 gehandhaafd in het basispakket.

Het gewijzigde standaardpakket wordt op 1 maart a.s. ingevoerd. ENECO zal het complete overzicht van radio en TV-zenders in het standaardpakket voor 1 maart in de kranten publiceren.Volgend jaar wordt de ingangsdatum voor het standaardpakket op advies van de Programmaraad vastgesteld op 1 september.
De Programmaraad Rotterdam is ingesteld op grond van de mediawet en adviseert over de samenstelling van het standaardpakket dat uit 24 televisiezenders en 33 radiozenders bestaat. In de exploitatie-overeenkomst met ENECO is bepaald dat de gemeente het standaardpakket in overleg met ENECO vaststelt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie