Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente Ede: geen afval naast de mini-container

Datum nieuwsfeit: 01-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Ede

Geen afval naast de mini-container

Het komt steeds meer voor dat mensen los afval of zelfs grof vuil naast de mini-container aanbieden. Dat is niet de bedoeling. Het wordt dan ook niet meegenomen. Sommige mensen vinden dat flauw en vinden het getuigen van een weinig service-gerichte opstelling van de Afvalcombinatie. Dat is echter beslist niet het geval.

De huisvuilauto is ingericht voor het legen van mini-containers. Het is zelfs gevaarlijk om losse huisvuilzakken in de huisvuilauto te doen.
Op kniehoogte van de beladers zit aan het beladingssysteem een knop. In normale omstandigheden wordt deze knop gebruikt om het beladingssysteem in werking te stellen. De belader duwt de container tegen die knop aan en daardoor gaat het beladingssysteem met medeneming van de mini-container automatisch omhoog en wordt de mini-container geledigd.

Wanneer de belader een losse zak boven in de inworp-opening wil gooien loopt hij een groot risico dat hij met zijn knie op die knop drukt. Als hij dan met zijn kleding aan het beladingssysteem blijft hangen ontstaat er een levensgevaarlijke situatie voor deze mensen. Om die reden is het de mensen verboden los afval mee te nemen.

In bijzondere situaties, zoals in het begin van januari, krijgen de beladers speciaal toestemming om het losse vuil mee te nemen, onder voorwaarde dat zij dit eerst in een lege container doen en dan de container ledigen.

Als u een keer teveel afval heeft kunt u dat beter even in een huisvuilzak opsparen en een volgende keer in de mini-container aanbieden.

De Afvalcombinatie vertrouwt erop dat u begrip heeft voor deze situatie, en dat u geen los afval bij de mini-container aanbiedt.
_________________________________________________________________

Ede, 1 maart 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie