Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Alle zes UPCtv themakanalen ook beschikbaar in Belgie

Datum nieuwsfeit: 01-03-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Alle zes UPCtv kanalen beschikbaar in België

Meer keuze voor Belgische kabelabonnees

Amsterdam/Brussel, 1 maart 2000

UPCtv en UPC Belgium hebben vandaag aangekondigd dat alle zes themakanalen van UPCtv nu ook beschikbaar zijn in België.

Extreme Sports Channel, Sport1, Film1, Club, Avante en Reality TV maken onderdeel uit van het uitgebreide aanbod aan de 30.000 abonnees van het UPC netwerk in Leuven.

UPC Belgium biedt de zes kanalen aan om de keuzevrijheid van haar klanten te vergroten. De abonnee heeft de keuze uit vier kant-en-klare boeketten of kan zelf een boeket samenstellen met alleen de themakanalen waar hij of zij belangstelling voor heeft.

Jo Mariens, Managing Director van UPC Belgium, zegt over de introductie: "Onze abonnees willen meer keuzevrijheid en vragen ook naar meer specifieke themakanalen. De zes kanalen van UPCtv zijn een goede aanvulling op de programmatische gebieden die niet worden verzorgd door andere omroepen."

Stephen Cohen, Chief Operating Officer van UPCtv, voegt hier aan toe: "Dit is opnieuw een aankondiging van UPCtv dat erg veel succesvol is met de introductie van deze themakanalen sinds de lancering verleden jaar. UPCtv streeft ernaar de Europese consumenten een grotere programmakeuze te bieden, en deze kanalen sluiten direct aan op hun behoefte aan kwalitatief hoogwaardige, aantrekkelijke themakanalen."

De zes kanalen van UPCtv


- Extreme Sports Channel is het eerste kanaal ter wereld dat zich richt op avontuurlijke sporten en lifestyle. 24 uur per dag wordt er non stop action geboden, van snowboarden tot golfsurfen, inline skaten tot mountainbiken.


-Film1 is voor iedereen die van films houdt. Het biedt kwaliteitsfilms uit de jaren 1950 tot 1990 plus klassiekers uit de jaren daarvoor. Film1 biedt een groot scala aan genres: actie en avontuur, drama en romantiek, detectives en thrillers, komedies, westerns en familiefilms.


-Club is een magazine-achtig televisiekanaal dat een breed scala aan interessante programma's biedt over huis en tuin, koken, beauty en lifestyle, show business nieuws, rechtszaken, mode en erotiek. Club is een amusementszender voor vrouwen die willen genieten van een breed aanbod aan programma's, die zijn gerelateerd aan hun levensstijl.


-Sport1 is het kanaal voor de ware sportliefhebber. Het besteedt aandacht aan de sporten die niet of nauwelijks worden uitgezonden op andere zenders, maar heel populair zijn bij specifieke groepen sportfans. Daarnaast komen ook de meer gangbare sporten aan bod. Sport1 omvat golf, tennis, tafeltennis, voetbal, worstelen, triatlon, rugby, boksen, turnen, wedstrijdzeilen, paardensport en nog meer.


-Avante is het kanaal voor mannen met programma's over luchtvaart, ruimtevaart, auto's, boten, spionage, militaire strijdkrachten, onderzeeboten en technologie. De kijker krijgt inzicht in belangrijke uitvindingen uit het heden en verleden en blikt vooruit op toekomstige ontwikkelingen. Avante gaat niet alleen in op technische feiten, maar staat ook stil bij de mensen achter het verhaal.


- Reality TV is real-life televisie met programma's over alledaagse en ongewone zaken. Reality TV gebruikt een geheel nieuw concept voor televisie waarbij gebeurtenissen uit het ware leven gecombineerd worden met kwaliteitsdocumentaires. Reality TV brengt de kijker dichter bij de actie.

Lanceringsdata van de UPCtv kanalen

15 mei 1999 - Film1

29 mei 1999 - Extreme Sports Channel

15 oktober 1999 - Club

5 november 1999 - Sport1

1 december 1999 - Reality TV

8 december 1999 - Avante

UPCtv distributie overeenkomsten

Mei 1999 - lancering op UPC Amsterdam

Oktober 1999 - lancering in Nederland op de overige UPC kabelnetten

December 1999 - lancering in Zweden op het digitale platform van Telia Com Hem, lancering in Noorwegen op UPC Noorwegen

Februari 2000 - lancering in Duitsland op het digitale platform van MSG (een dochter van Deutsche Telekom), in Roemenie op Genius Networks, UPC Hongarije

Maart 2000 - lancering op het DigiTurk platform in Turkije en het netwerk van Telekabel in Wenen

Over UPCtv

UPCtv, gevestigd in Amsterdam, is de ontwikkelings-, marketing- en distributietak voor nieuwe televisiekanalen van UPC, United Pan-Europe Communications, een van de toonaangevende breedband communicatiebedrijven in Europa. Het algemene concept van UPCtv bestaat uit het opzetten van hoogwaardige themakanalen die aan UPC en niet-UPC kabelmaatschappijen in heel Europa worden aangeboden. UPCtv ontwikkelt kabelvriendelijke kanalen zodat kabelbedrijven in Europa hun abonnees tegen een redelijke prijs meer keuze kunnen bieden met kwalitatief hoogwaardige televisiekanalen.

In 1999 heeft UPCtv vanuit Nederland zes nieuwe kanalen gelanceerd die in een aantal Europese landen aangeboden worden, Extreme Sports Channel (een joint venture met X-Dream International), Film1, Club, Sport1, Avante and Reality TV (een joint venture met Zone Vision). In 2000 zullen meer kanalen volgen.

Over UPC

UPC, gevestigd in Amsterdam, is een van de meest innovatieve breedbandcommunicatie ondernemingen in Europa en is eigenaar van en exploiteert de grootste pan-Europese groep van breedband communicatienetwerken. UPC biedt kabeltelevisie-, telefonie-, 'highspeed' Internettoegang en programmadiensten aan in 12 landen in Europa en in Israël. Op 31 december 1999 had UPC een bereik van ongeveer 9,2 miljoen huishoudens met meer dan 6,0 miljoen basiskabelabonnees. Bovendien had UPC 207.200 particuliere en 22.400 zakelijke telefoonlijnen als ook 117.400 particuliere en 3.700 zakelijke Internet abonnees. UPC is een geconsolideerde dochteronderneming van het in Denver gevestigde UnitedGlobalCom Inc. (Nasdaq: 'UCOMA'). Microsoft heeft een belang van ongeveer 7 % in UPC.

Voor meer informatie over UPCtv kunt u contact opnemen met:

Robert Briel, Head International Press & PR UPCtv, telefoon: +31-20-7788838 of +31-6-51347466, e-mail: (rbriel@upctv.com)

Natalie Eckelkamp, Press & PR Manager UPCtv, telefoon: +31-20-7788831 of +31-6-20015022, e-mail: (neckelkamp@upctv.com)

Voor meer informatie over UPC Belgium kunt u contact opnemen met:

Toon Diegenant, Press & PR bij UPC Belgium, telefoon + 32-2-240 0869, e-mail (toon@upcbelgium.be) or Ferhat Soygenis, bij PR Force, telefoon + 32.2-713 0740

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie