Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Hollands Midden

Datum nieuwsfeit: 01-03-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Hollands Midden
Bureau Communicatie
Telefoon 071-5459801
Fax 0715459326
Afkomstig van: Frank Vergeer
Datum: 1 maart 2000, 14.30 uur.
·
Brand in flatwoning Leiden
Vanochtend, omstreeks 10.30 uur kwam bij de politie een melding binnen van een uitslaande brand bij een flatwoning aan het Jacques Urlusplantsoen te Leiden. Op het moment dat de politie ter plaatse kwam, was de brandweer al aan het blussen. Tijdens de bluswerkzaamheden werden twee kinderen, een meisje van 2 en een jongetje van 4 jaar in de slaapkamer en in de woonkamer van de flat aangetroffen. Beide kinderen hadden ernstige ademhalingsproblemen en werden in kritieke toestand overgebracht naar het LUMC. Tijdens de hulpverlenings-werkzaamheden kwam ook de alleenstaande moeder thuis. Zij had even daarvoor de woning verlaten om een boodschap te doen.

Later op de dag werd -voor zover nu is na te gaan- het 2-jarige meisje met een spoedtransport overgebracht naar het brandwondencentrum in Rotterdam. Haar exacte toestand is nu niet bekend.

Omliggende woningen liepen aanzienlijke roet- en waterschade op. Er hoefden geen woningen ontruimd te worden. Tijdens de hulpverlening werden twee blusvoertuigen en een ladderwagen, twee ambulances, vier politievoertuigen en politiesurveillanten te fiets ingezet. Naar de oorzaak van de brand stelt de politie een onderzoek in.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie