Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verslag bezoek "vraag-maar-raak geoloog" Den Helder

Datum nieuwsfeit: 01-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Helder

"Zijn er ook stenen en fossielen in Den Helder te vinden?"

betreft:
week: week 9

Met dozen vol stenen onder de arm bezochten 20 kinderen afgelopen zaterdag de Groene Poolster om van de "vraag-maar-raak geoloog" meer te weten te komen over vulkanen en aardbevingen, stenen en mineralen. De vraag of er ook stenen en fossielen in Den Helder te vinden kon de geoloog uiteraard beantwoorden.

Op vraagkaarten werden vragen geschreven, waarvan de beste werd beloond met een echt fossiel. Een uur lang zijn er vragen afgevuurd, stenen bekeken en zijn er verhalen over stenen verteld.

Na deze vragenregen hield de geoloog een stenenspreekuur, waar de stenen en mineralen van de kinderen werden bestudeerd en gedetermineerd.

Uiterst voorzichtig prepareerden de jonge geologen met prikpennen en kwasten verschillende fossielen. In het onderzoek dat volgde, werden kenmerken als gewicht, lengte, ouderdom en vorm vastgelegd op papier.

Een geslaagde activiteit, die wordt vervolgd op zaterdag 1 april. Dan zal een preparateur op de grote vraagstoel plaatsnemen. Hij zal niet alleen vragen van kinderen beantwoorden, maar ook ter plekke een demonstratie geven. Welk dier hij gaat opzetten?

Kom langs op 1 april bij de Groene Poolster aan de Pasteurstraat!

Aanmelden hiervoor kan vanaf 13 maart, 612555

_________________________________________________________________

laaste verandering: maart 01, 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie