Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Psion PLC lanceert nieuwe divisie, Psion Internet

Datum nieuwsfeit: 01-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Psion

persberichten

Maart 2000

PSION PLC LANCEERT NIEUWE DIVISIE, PSION INTERNET

Advanced ISP en portal service in ontwikkeling

Hoofddorp, maart 2000 Psion PLC, kondigt de bundeling aan van de internetactiviteiten van de Psion Groep binnen een nieuwe divisie, Psion Internet. Gareth Hughes, voormalig Managing Director van Psion PLC, is benoemd tot Managing Director van de divisie.

Psion Internet is een advanced ISP en portal service aan het ontwikkelen, gericht op een draadloze personal information manager (PIM) voor mobiele professionals, die de tweede helft van dit jaar zal worden gelanceerd. De advanced service zal samen met de Psion producten worden gepromoot, zodat gebruikers kunnen beschikken over een volledige mobiele out of the box' internetervaring.

Eind 1999 heeft Psion een Internet Service Provider gelanceerd met een content portal in Groot Brittannië in samenwerking met Line One. In Duitsland heeft Psion een innovatieve service gelanceerd, "Psion & More", met een varieteit aan content, gemaakt voor bestaande Psion producten. Begin 2000 Kondigde Psion PLC een strategische samenwerking aan met Vodafone Airtouch PLC voor het ontwikkelen van end-to-end mobiele internetoplossingen voor een brede reeks aan mobiele apparaten.

De geplande service maakt het gebruikers mogelijk om toegang te krijgen tot persoonlijke informatie vanaf elk apparaat, over ieder netwerk en met verfijnde synchronisatie om altijd te kunnen beschikken over up-to-date informatie. De service zal tevens beschikken over dynamische persoonlijke instrumenten, die een unieke service mogelijk maken, afgestemd op persoonlijke behoeften en voorkeuren.

Gareth Hughes, Managing Director van Psion Internet zegt : "Rond het jaar 2003 zullen er meer gebruikers zijn die toegang hebben tot het internet via mobiele apparaten dan via pc's. De mobiele professionals maken van een verscheidenheid aan apparaten gebruik, waarmee ze het internet op kunnen. We zullen gebruik maken van de visie van Psion op de mobiele internet eeuw en zullen samenwerken met de leidende content en service providers, zodat we een innovatieve en interessante mobiele internetservice kunnen aanbieden. "

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie