Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verzekeraars en Michelin starten actie voor motorrijders

Datum nieuwsfeit: 02-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Motorverzekeraars en bandenfabrikant Michelin starten landelijke actie voor motorrijders

Komende maand start een speciale actie om de motorrijder nog beter voor te bereiden op het nieuwe motorseizoen. Een landelijke actie, die wordt gevoerd door een aantal grote motorfietsverzekeraars, bandenfabrikant Michelin en de NVVM, de Nederlandse Vereniging voor Verhoogde Motorrijvaardigheid, die dit jaar haar 10-jarig jubileum viert.

Doel van de actie is de motorrijder een aantal verhoogde rijtechnieken te leren, waarbij zij worden geleerd fouten van andere weggebruikers beter en eerder in te schatten en op te vangen met een aantal technieken, die bij de basisopleiding voor het motorrijbewijs niet of nauwelijks aan bod komen. De cursus geeft motorrijders een beter verkeersinzicht en een verhoogde voertuigbeheersing. Motorrijders worden getraind in anticiperend rijgedrag, snel uitwijken en optimale remtechnieken, waardoor zij gevaarlijke situaties beter kunnen inschatten en hier beter op leren te reageren. Hierdoor kunnen motorrijders het risico om bij een verkeersongeval betrokken te raken met ruim 17 % verminderen. De speciale NVVM-verhoogde rijvaardigheidscursussen kunnen worden gevolgd in alle provincies van Nederland. De deelnemers aan de cursusdagen worden door verzekeringsmaatschappijen beloond met extra premiekortingen die kunnen oplopen tot 15 % extra korting op de verzekeringspremie. Daarnaast stellen motorverzekeraars, de Michelin-bandenfabrikant en de NVVM ruim 30.000 informatieboekjes met nuttige motortips gratis beschikbaar aan de motorrijder. De boekjes zijn voor slechts de verzendkosten verkrijgbaar bij de NVVM, telefoon (0316) 34 24 80. De actie gaat van start tijdens de Motorbeurs in Utrecht, die wordt gehouden in de Jaarbeurs van 2 t/m 5 maart aanstaande en waar ruim 90.000 motorrijders worden verwacht.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie