Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

S140 Business Server van Fujitsu Siemens Computers

Datum nieuwsfeit: 02-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

FSCPR00013

S140 Business Server van Fujitsu Siemens Computers

Nieuw BS2000/OSD mainframe voor online transactieverwerking, data warehousing en e-business

Den Haag/Maarssen, maart 2000 - Met zijn nieuwe S140 Business Server lanceert Fujitsu Siemens Computers een nieuwe reeks mainframes gebaseerd op een van de snelste, met /390 CMOS kopertechnologie werkende, processors ter wereld. De S140 - het nieuwe middensegmentmodel van de BS2000/OSD serverfamilie - biedt een aantrekkelijke prijs/prestatieverhouding en voldoet aan de eisen van de meeste mainframeklanten inzake schaalbaarheid en rekenkracht. De nieuwe computers zijn geschikt voor online transactieverwerking, data warehousing en e-businessoplossingen. De reeks bestaat uit zeven modellen, uitgerust met één tot vier processors en moet tegemoet komen aan klanteneisen in de prestatieklasse van 156 tot 650 RPF*. Het nieuwe mainframe is het ideale hardwareplatform voor toepassingen in de bank- en verzekeringssector, de industrie en de administratie, die de Fujitsu Siemens Computers BS2000/OSD servers inzetten voor online bedrijfskritische applicaties en tijdskritische hoge-volume batch processing.

De S140-reeks levert prestaties die het dubbele zijn van die van de huidige S135-modellen, met name dankzij het gebruik van koper in plaats van aluminium in de processor. Deze /390 kopertechnologie-processors van Fujitsu Siemens Computers zijn op dit ogenblik de snelste processors ter wereld, en de nieuwe S140-servers zullen vanaf mei 2000 leverbaar zijn.

De 'koperen' processors in de nieuwe systemen gebruiken ongeveer 25 procent minder stroom dan de chips met de traditionele aluminiumtechnologie. Het lagere stroomverbruik leidt tot een verminderde warmteproductie, zodat kleinere structuren en hogere kloksnelheden gebruikt kunnen worden in de chipconfiguratie. Het basisgeheugen kan uitgebreid worden 16 GB. Voor de koppeling met randapparatuur is ondersteuning voorzien voor maximaal 128 kanalen. Het I/O-systeem van de S140 is af fabriek reeds voorzien van een poort voor de toekomstige koppeling aan randapparatuur via fiber channel. Deze nieuwe technologie voor datatransmissie verhoogt de I/O-prestaties van het systeem zeer sterk en maakt een datatransfer van 100 Mb per seconde in full duplex mogelijk.

Alle S140-servers zijn standaard uitgerust met een 'hot' reserveprocessor (uitgezonderd model 40C). Deze wordt dynamisch ingeschakeld en verzekert een probleemloze voortgang van de verwerkingsprocessen zonder onderbreking of terugval in prestaties, wanneer een processor uitvalt. Zo bieden de nieuwe computers de hoogst mogelijke beschikbaarheid en zekerheid. BS2000 servers kunnen ook aaneengeschakeld worden en zo een HIPLEX (Highly Integrated System Complex) clusternetwerk vormen, hetgeen voor nog betere prestaties en maximale beschikbaarheid zorgt.


* Fujitsu Siemens Computers meet de prestaties van zijn BS2000-mainframe volgens de 'Relative Performance Factor' (RPF). Een RPF is evenredig met 1,5 MIPS (Miljoen instructies per seconde).


- einde -

Over Fujitsu Siemens Computers:
Fujitsu Siemens Computers, de vooraanstaande Europese IT-onderneming, is ontstaan door een joint-venture van Fujitsu Computers (Europe) Limited en Siemens Computer Systems. De nieuwe onderneming, waarvan Fujitsu Limited en Siemens AG beide voor 50% eigenaar zijn, is op 1 oktober jongstleden van start gegaan en heeft haar Europese hoofdkantoor in Nederland. Met talrijke Europese productiefaciliteiten, klantgeoriënteerde vestigingen in 25 Europese landen en meer dan 9.000 ervaren werknemers wil Fujitsu Siemens Computers in het jaar 2001 Europees marktleider zijn.

Fujitsu Siemens Computers biedt een volledig spectrum van best-in-class IT-producten, variërend van de kleinste notebooks tot de krachtigste data center oplossingen. Dit productenspectrum, ontwikkeld en geproduceerd in Europa, profiteert bovendien van de internationaal toonaangevende technologie en het wereldwijde sourcing-netwerk van de beide moederondernemingen, Fujitsu Limited en Siemens AG. De onderneming richt zich naar de eisen van haar Europese klanten. De producten zijn ontworpen met het oog op de eisen van grote bedrijven/instellingen, de behoeften van onze verkooppartners en de veeleisende levensstijl van het individu.

Tot de kwaliteiten van Fujitsu Siemens Computers behoren naast een benijdenswaardig klantenbestand (waaronder het grootste deel van de
1.000 grootste Europese ondernemingen) onder meer haar zakelijke betrekkingen met meer dan 2.000 grote VAR's, distributeurs en retailers met meer dan 100.000 verkooppunten, die samen miljoenen klanten bedienen, een verkooporganisatie waarin meer dan 2.500 professionele verkopers actief zijn, en de gebundelde kracht van de beide moederondernemingen, met een wereldwijd netwerk van service- en integratie-partners en met meer dan 80.000 specialisten die bij het productenspectrum betrokken zijn. Fujitsu Siemens Computers is de nieuwe IT-gigant in Europa.

Voor meer informatie,:
Fujitsu Siemens Computers Creative
Strategies
Dick Lans Benita Dreesen
Het Kwadrant 1 Streekbaan 196
3606 AZ Maarssen B 1800 Vilvoorde
Tel: +31 346 598700 Tel.: +32 2
2674160
Fax: +31 346 552155 Fax: +32 2
2671289
E-mail : (dick.lans@fujitsu.nl)
benita@creative-strategies.be

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie