Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente Noordwijk helpt padden veilig oversteken

Datum nieuwsfeit: 02-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Noordwijk

P E R S B E R I C H T

Gemeente helpt padden veilig oversteken

De gemeente biedt een helpende hand bij de jaarlijkse paddentrek in het Langeveld.

Vanaf eind februari tot circa medio april treffen automobilisten tussen 19.00 en 07.00 uur op de Kapelleboslaan en de Vogelaardreef draaihekken op de weg. Daarnaast maken extra schijnwerpers en speciale verkeersborden "padden" hen attent op de omleiding.

Bestuurders vanuit Lisse / De Zilk worden via de Duinschooten / Langevelderlaan verder naar Noordwijk doorverwezen. Vanaf Noordwijk komende via de Langevelderlaan wordt men via Duinschooten naar de Ruigerhoek verwezen.

Als het weer aan het eind van de winter weer zachter wordt, beginnen de padden massaal aan hun trek vanuit duinen en bossen richting de sloten langs de lager gelegen velden. Na de paring keren de volwassen padden weer terug. Hierbij steken ze in grote getale de wegen over langs de binnenduinrand.

Zonder hulp zouden de meeste padden hier worden doodgereden. De Vereniging voor natuur- en vogelbescherming Noordwijk doet dan ook jaarlijks een beroep op de gemeente om de automobilisten om te leiden. De gemeente Noordwijk is graag bereid om op deze wijze aan de loop van de natuur te kunnen bijdragen.

Noordwijk, 1 maart 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie