Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Drenthe

Datum nieuwsfeit: 02-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten

van donderdagmorgen 2 maart 2000
10:24 donderdag 2 maart 2000

Bert Visser
0592 - 361290
0651 - 611629

BEILEN / GIETEN / ASSEN

Twee bedrijven in de Brinkstraat in zijn woensdagmiddag het slachtoffer geworden van winkeldieven. Bij een speelgoedzaak heeft het personeel een 13 jarige jongen aangehouden en overgedragen aan de politie. Hij had vijf Pokemon knuffels onder zijn jas verstopt. Zij ouders zijn door de politie geïnformeerd.
Bij een kledingzaak hebben twee tot nu toe onbekende mannen twee jassen en een viertal shirts gestolen van een kledingrek dat voor de winkel op het trottoir stond. Getuigen hebben gezien dat ze er vandoor zijn gegaan in een blauw Volvo 440.
Een onbekende man heeft woensdagmiddag bij een doe het zelf zaak aan de Oelenboom in Gieten een thermo mengkraan gestolen. Volgens getuigen was hij weggereden in een goud kleurige VW Jetta. In Assen heeft personeel van een warenhuis aan het Koopmansplein tegen zes uur een 19 jarige Amsterdammer aangehouden. Hij had een tang gestolen. Zijn 37 jarige maat uit Eexterveenschekanaal die aanvankelijk ook was aangehouden bleek niets met de zaak te maken te hebben en is onmiddellijk in vrijheid gesteld.
Woensdagavond heeft personeel van een supermarkt in de wijk Peeloo in Assen een 22 jarige man aangehouden en overgedragen aan de politie. De man was betrapt op het stelen van een pakje sigaretten. Hij is met een dagvaarding voor snelrecht naar huis gestuurd.

EMMEN

Een onbekende man is er woensdagmiddag omstreeks rond 15.20 uur na een gewapende overval op bakkerij Hindriks aan de Weerdingerstraat in Emmen vandoor gegaan met de inhoud van de kassa. Volgens de verkoopster werd ze onder bedreiging met een vuistvuurwapen gedwongen de inhoud van de kassa af te geven. Het ging daarbij om de dagopbrengst. Hoeveel dat was is niet bekend. De man is na de overval weggelopen in de richting van het centrum. De verkoopster gaf het volgende signalement van de dader:
Blanke man van ongeveer 40 jaar, normaal postuur, lengte ongeveer 1.80 meter, bruin haar. De man was gekleed in een licht paars jack en een blauwe spijkerbroek. Hij droeg een zwart/wit geblokte sjaal voor zn gezicht.
De politie heeft direct een buurtonderzoek ingesteld. Dat leverde geen resultaat op. Het lijkt erop dat de overval, hoewel het op dat moment in de Weerdingerstraat redelijk druk was, volstrekt onopgemerkt heeft kunnen plaatsvinden. De politie van Emmen komt graag in contact met mensen die rond het tijdstip van de overval in de buurt van bakkerij Hindriks aan de Weerdingerstraat zijn geweest.

MEPPEL

De politie van Meppel heeft woensdagavond in een snackbar aan het Ruskenstuk vijf jongens in de leeftijd van 13 tot 19 jaar aangehouden De knapen, afkomstig uit Meppel, Zwolle, De Wijk en Rouveen worden verdacht van het plegen van vernielingen aan zeker 15 personenautos op de Lepelaar en de Patrijs.
De politie was getipt door een getuige die de jongens was gevolgd naar de snackbar. De dertienjarige jongen heeft bekend dat hij vanaf november van het vorig jaar in de wijk Oosterboer mogelijk wel zon 30 keer vernielingen aan autos had gepleegd. Twee van de vijf ontkenden te hebben meegedaan aan de vernielingen. Na verhoor zijn de jongens in vrijheid gesteld

SCHOONEBEEK

Een 66 jarige inwoner van Schoonebeek is woensdagavond tegen half tien in zijn woning aan de Beekweg door een 21 jarige plaatsgenoot meerdere keren met een bijl op het hoofd geslagen. De man is na eerste hulp door een huisarts verder behandeld in het ziekenhuis. Even na 01.00 uur heeft de politie in diens woning in Schoonebeek de 21 jarige verdacht aangehouden. De man heeft bekend dat hij de bejaarde man met een bijl op het hoofd heeft geslagen. Volgens zijn verklaring was hij uit op geld. Hij is in verzekering gesteld. De politie kon de man aanhouden op aanwijzing van de slachtoffers, Ze hadden een sterk vermoeden wie de dader zou kunnen zijn. Onderzoek door de politie wees uit dat dat vermoeden terecht was. Het slachtoffer en zn 61 jarige echtgenote verklaarden dat de dader had aangebeld met de vraag of hij even een fietspomp mocht lenen en of hij dan ook even van het toilet gebruik zou mogen maken. Toen de man weer van het toilet kwam haalde hij een klein model bijl vanachter zijn rug tevoorschijn en begon op zijn slachtoffer in te slaan. Die zag ondanks zijn verwondingen toch kans om samen met zijn vrouw, de overvaller het huis uit te werken.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie