Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Schiedam

Datum nieuwsfeit: 02-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

2 maart 2000

Inbreker aangehouden
SCHIEDAM -- Woensdagmorgen rond tien uur kreeg de politie van het district Schiedam een melding dat een oplettende getuige had gezien hoe twee mannen probeerden in te breken bij diverse woningen aan de Nieuwe Haven. Ter plaatse wees de getuige de twee mannen aan, die over de Nieuwe Haven in de richting van Sint Liduinastraat liepen. Bij het zien van de politiemensen gingen de twee mannen er vandoor. Na een korte achtervolging te voet kon één van de mannen worden aangehouden. Hij werd overgebracht naar het bureau. Hij sprak alleen Frans en weigerde zijn identiteit goed bekend te maken. Na onderzoek bleek het te gaan om een 23-jarige Fransman zonder vaste woon- of verblijfplaats.
De politie stelt een onderzoek in naar de andere verdachte.

Moeder met kinderen aangehouden na winkeldiefstallen SCHIEDAM -- Woensdagmiddag hield personeel van een supermarkt aan het Broersveld een 34-jarige vrouw uit Schiedam en haar twee zoons van 9 en 12 jaar aan op verdenking van winkeldiefstal. De vrouw had even tevoren geprobeerd voor ongeveer 65 gulden aan levensmiddelen weg te nemen. Bij nader onderzoek bleken de vrouw en de kinderen bovendien in het bezit van speelgoed (met een totale waarde van ongeveer 70 gulden) dat ze even daarvoor hadden weggenomen uit een warenhuis aan de Lange Kerkstraat. Ook was de vrouw in het bezit van kleding, ter waarde van ongeveer 60 gulden, die ze even daarvoor had weggenomen uit een kledingzaak in winkelcentrum De Nieuwe Passage. De vrouw en de kinderen werden voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De vrouw moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden, haar kinderen worden doorverwezen naar het bureau Halt en naar Stop (hetzelfde als Halt, maar dan voor kinderen jonger dan 12 jaar).

Twee hennepkwekerijtjes ontmanteld
SCHIEDAM -- Woensdagmiddag omstreeks half zes werden aan de Schiekade twee in schuurtjes gevestigde hennepkwekerijtjes ontmanteld. Daarbij werden ongeveer 500 planten alsmede diverse groeibenodigdheden in beslag genomen en vernietigd. Naar de eigenaar van de kwekerijtjes wordt een nader onderzoek ingesteld.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie