Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

'Final Editions' van de klassieke Mini

Datum nieuwsfeit: 02-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
AutoRai

'Final Editions' van de klassieke Mini 2-3-00. De productie van de klassieke Mini, de 'Mini Classic', zal in september 2000 worden beeindigd. Om het tijdperk van deze legenda-rische auto stijlvol af te sluiten komen maar liefst zeven speciale uitvoeringen op de markt.

Na 41 jaar onafgebroken in productie te zijn geweest, komt in september 2000 een eind aan de productie van een legendarische auto. De Mini was 's werelds eerste na-oorlogse volwaardige compacte auto. Het concept van Sir Alec Issigonis heeft 41 jaar na dato nog niets aan kracht en uitstraling ingeboet. Ruim 5,3 miljoen verkochte exemplaren wereldwijd vormen daarvan het bewijs.

Ook de internationale jury van de 'Car of the Century'-verkiezing was onder de indruk en kende de Mini de tweede plaats toe bij deze prestigieuze verkiezing. De Mini werd vooral geëerd vanwege zijn bijzonder innovatieve concept met dwarsgeplaatste motor voorin, voorwielaandrijving, verrassende interieurruimte en perfect rijgedrag. Met een tweede plaats bij de verkiezing van de 'Engineer of the Century' viel ook ontwerper Sir Alec Issigonis in de prijzen.

Vooruitlopend op de introductie van de nieuwe Mini op de Birmingham International Motorshow in oktober 2000, zal de productie van de Mini Classic in september worden gestaakt. De nieuwe Mini zal vanaf begin 2001 bij geselecteerde BMW dealers te koop zijn.

De Mini Classic is leverbaar in zeven 'Final Editions': Classic, Notting Hill, Cooper en Cooper S LE, Seven, Knightsbridge en Knightsbridge Open. De Classic is de basis Mini die bij deze gelegenheid een korte rentree maakt op de Nederlandse markt. De Notting Hill speelt met zijn bijzondere kleurencombinatie in op de trend van nostalgisch design. De beide Cooper-modellen zijn bijzonder sportief uitgerust, terwijl de 'Seven'-uitvoering een ode is aan de originele Austin Se7en van 1959. Als luxueuze varianten worden de Knightsbridge en Knightsbridge Open aangeboden. Deze onderscheiden zich onder meer door het gebruik van exclusieve lederen bekledingsmaterialen in het interieur.

De Mini Classic is verkrijgbaar bij de meeste Rover dealers en bij een aantal geselecteerde BMW dealers.

Terug

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie