Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Linknews.to commercialiseert nieuws-sites

Datum nieuwsfeit: 02-03-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


- PERSBERICHT -

Den Haag, 2 maart 2000

Linknews.to: het actuele nieuws op uw eigen Internetsite

Linknews.to (www.linknews.to) is de eerste Internetsite in Nederland waarmee het voor consumenten en bedrijven mogelijk is om actueel nieuws dagelijks op de eigen site te verkrijgen. Dit kan door middel van het downloaden van nieuwsboxen. Sinds deze week is het zelfs mogelijk om de nieuwsboxen te 'customisen' en in de 'look & feel' van de eigen site aan bezoekers aan te bieden.

Dagelijks nieuws
Op het Internet zijn vele sites te vinden waar men de 'headlines' van het dagelijks nieuws uit verschillende kranten kan lezen. Linknews.to is echter de eerste in Nederland die het mogelijk maakt om dit nieuws van verschillende bladen te downloaden naar de eigen site. Hierbij kan een keuze gemaakt worden uit ruim 50 verschillende bladen, die zijn ondergebracht in negen rubrieken, zoals onder andere Internetnieuws, Sport, Financieel nieuws e.d. Op deze manier is het mogelijk voor bedrijven èn particulieren om een nieuwsbox met items uit het interessegebied van hun bezoekers op de eigen site te zetten.

Auteursrecht
Omdat de bron van het nieuws bekend wordt gemaakt en er wordt gelinkt naar het betreffende artikel is er geen sprake van schending van het auteursrecht. Bovendien mogen nieuwsmedia, waaronder Linknews.to, nieuws verveelvoudigen zonder dat het copyright wordt geschonden.

Customisen
Naast het gratis downloaden van nieuwsboxen van Linknews.to is het sinds deze week ook mogelijk om de nieuwsboxen te 'customisen'. Op deze manier kunnen, één of meer nieuwsboxen worden ingericht in de 'look & feel' van de eigen site, zodat kleur, achtergrond en lay-out overeenkomen met de overige content. Ook is het mogelijk om de nieuwsbox zonder branding van Linknews.to op de eigen site te zetten. Voor bedrijven is dit de ideale manier om, tegen betaling van f.350,- per maand, 'eigen' nieuws aan hun bezoekers aan te bieden.

Linknews.to
Doel van Linknews.to is het verspreiden van nieuwsboxen middels het Internet op sites van derden. In de toekomst wil Linknews.to haar dienst uitbreiden met een e-mail service waardoor je de nieuwskoppen ook per mail kunt ontvangen. Linknews.to is een site van Eurolab.com, een BV die in december 1999 is opgericht door Special Media Productions en Oberon Medialab. Special Media Productions, een initiatief van Dirk Oerlemans, verzorgt tevens met andere partners de Internetsite van de UITagenda en JobboX.


-EINDE BERICHT-

Achtergrondinformatie (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie