Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nederland en Indonesie versterken economische samenwerking

Datum nieuwsfeit: 02-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Economische Zaken Berichtnaam: Persbericht Nummer: 039 Datum: 02-03-2000

NEDERLAND EN INDONESIE VERSTERKEN ECONOMISCHE SAMENWERKING

De economische samenwerking tussen Nederland en Indonesie moet worden vernieuwd, verbreed en versterkt. Dit staat in het Memorandum of Understanding on Intensified Bilateral Economic Cooperation dat minister Jorritsma en haar Indonesische collega Kwik in Jakarta hebben ondertekend. Minister Jorritsma is momenteel in Jakarta voor een economische missie.

In de MoU is afgesproken dat de samenwerking wordt vernieuwd, verbreed en versterkt op het gebied van handel en investeringen, wetenschap en technologie, energie, land- en bosbouw, transport en communicatie, ruimtelijke ordening en huisvesting. Deze MoU bouwt voort op de nieuwe agenda voor economische en politieke samenwerking, die begin februari jl. is ondertekend tijdens het bezoek van president Wahid aan Nederland.

In de MoU is onder meer afgesproken dat door Nederland actieve steun wordt gegeven aan de strategie van de Indonesische regering om de 'corporate governance' te verbeteren en het klimaat voor buitenlandse investeringen te verbeteren. De Nederlandse export naar Indonesie wordt gestimuleerd door openstelling van een speciale exportkredietverzekeringsfaciliteit door het Ministerie van Economische Zaken.

Minister Jorritsma gaat Nederlandse investeringen in Indonesie stimuleren door subsidiering van pilotprojecten. Op het gebied van landbouw, transport en energie en milieu zullen zo samenwerkingsprojecten worden gestimuleerd. Hiervoor is in 2000 een bedrag van 7,5 miljoen gulden beschikbaar.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie