Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Schrijver Guido Van Meir in de Paarse Zetel bibliotheek Gent

Datum nieuwsfeit: 02-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Gent

G u i d o V a n M e i r i n d e P a a r s e Z e t e l

Hoeveel van jezelf kan je veranderen? Is een sociale maatschappij mogelijk zonder spiritualiteit? Ondergaat Doel hetzelfde lot als Oosterweel, Wilmarsdonk en Oorderen? Wordt het nieuwe millennium nu echt "Te veel voor Corneel"?

Humo-journalist en schrijver Guido Van Meir (°1947) maakt in zijn toneelstukken en romans voortdurend de balans op van onze cultuur. Tussen zijn Eerste Wonderboy peperbak (1967) en het theaterstuk De stoel van Stanislavski (1987) verwierf hij vooral bekendheid als Humo-medewerker met de satirische en scherp analytische rubriek van alter ego Cornelius Bracke. Met Het verhaal van Falerin (1992) schrijft hij een modern sprookje over een verongelukt meisje en een persoonlijk groeiproces.

In 1997 komt de tv-serie Terug naar Oosterdonk op het scherm. Van Meirs scenario over de verdwenen polderdorpen, café De Lijmstok, Pietje de Leugenaar en dorpsmagiër Stakke Wanne oogst unanieme lof. Ecologische parabel, mythe en historische realiteit, en spannende flashbacks :"De Witte meets Twin Peaks".

Guido Van Meir is de gast van Griet Pauwels in de Achilles Musschezaal van de Stedelijke Openbare Bibliotheek aan het Zuid op donderdag 2 maart van 12.30 tot 13.15 uur. Voor deze Paarse Zetellezing is geen reservatie mogelijk.

Informatie
Stedelijke Openbare Bibliotheek, Dienst Public Relations, tel. (09)266 70 00, e-mail (bibliotheek.pr@gent.be)

Dienst voor Culturele Zaken, tel. (09)269 84 60, e-mail (directie.cultuur@gent.be).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie