Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gateway introduceert nieuwe reeks managed desktops

Datum nieuwsfeit: 02-03-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
VOOR ONMIDDELLIJKE PUBLICATIE

Gateway introduceert nieuwe, krachtige reeks managed desktops voor bedrijfsleven, onderwijs en overheid

De E-4400 serie biedt razendsnelle prestaties, ongeëvenaarde onderhoudsvriendelijkheid en geavanceerde beheerfuncties

Redactionele samenvatting

* De toevoeging van de E-4400 aan de E-serie managed desktops van Gateway brengt geavanceerde Intel Pentium III-processors - met een kloksnelheid van 733 MHz en hoger - binnen het bereik van gebruikers in het bedrijfsleven, het hoger onderwijs en de overheid.
* De krachtige functies van de E-4400 staan borg voor een optimaal investeringsrendement, waardoor dit systeem bij uitstek geschikt is voor klanten die overstappen op Windows 2000 of die de komende jaren geavanceerde toepassingen en beheersoftware willen installeren.
* De systeemkast van de E-4400 is leverbaar als convertible desktop met vijf stationscompartimenten of als minitower met zeven compartimenten, zodat de gebruiker het systeem volledig aan zijn wensen kan aanpassen.
* De Gateway E-4400 geeft de term 'onderhoudsvriendelijkheid' een nieuwe inhoud: de interne componenten zijn eenvoudig en zonder gereedschap bereikbaar voor een efficiënt routinematig onderhoud.
Amsterdam, 2 maart 2000 - Gateway introduceert vandaag nieuwe een nieuwe reeks krachtige desktops voor veeleisende gebruikers. De Gateway E-4400 - een van de meest service- en onderhoudsvriendelijke desktop-PC's op de markt - is met onmiddellijke ingang leverbaar met een van de krachtigste Pentium III-processors van Intel (kloksnelheid 733 MHz). De E-4400 vormt niet alleen een stabiel platform dat krachtig genoeg is om te voorzien in alle hedendaagse behoeften, maar kan ook met een onderneming meegroeien en voldoende rekencapaciteit bieden voor de ondersteuning van nieuwe toepassingen en de volgende generatie besturingssystemen.

"De nieuwe E-4400 desktops zijn ontworpen voor de zware toepassingen van vandaag en voor nieuwe besturingssystemen zoals Windows 2000", stelt Vakis Chimonides, E-Series Product Manager bij Gateway Business. "Dankzij het stabiele platform, de functionaliteit en de grote uitbreidbaarheid is de E-4400 ideaal voor gebruikers die streven naar een maximaal investeringsrendement met krachtige systemen die met de vereisten kunnen meegroeien".

Steeds zwaardere toepassingen vragen om PC's met extra krachtige prestaties
Het Internet stimuleert de ontwikkeling van nieuwe softwaretoepassingen, waardoor de behoefte aan snelle PC's groter is dan ooit tevoren. Deze trend wordt vooral bepaald door de snelle toename van het gebruik van Web-compatibele toepassingen, onder andere voor verkoopautomatisering en e-commerce. Nieuwe soorten processorintensieve gebruikersinterfaces, met onder andere ondersteuning voor 3-D, spraakherkenning, spraaksynthese en streaming audio en video, vereisen achtergrondprocessen voor encryptie, resourcemanagement en profiling. Vaak zijn meerdere toepassingen tegelijkertijd actief, waardoor de behoefte aan rekenkracht sterk is toegenomen.

De E-4400 desktops van Gateway stellen ondernemingen in staat optimaal gebruik te maken van dergelijke geavanceerde toepassingen. Naast de snelste Pentium III-processors van Intel zijn de E-4400 desktops voorzien van de Intel i820-chipset, die borg staat voor een soepele dataflow naar de processor en daarmee voor een ongekend realisme en ultrakorte responstijden. Rechtstreekse verbindingen tussen de chipset en de subsystemen zorgen voor snellere bestandsoverdracht, verbeterde weergave van multimedia en een lagere belasting van de systeemresources, waardoor het werken met de computer nog aangenamer wordt.

De E-4400 biedt studenten en medewerkers in het hoger onderwijs voldoende rekenkracht voor intensieve softwareontwikkeling en geavanceerde programmeeropdrachten. Deze desktops zijn bovendien uitstekend toegerust voor belangrijke applicaties van overheidsinstanties, zoals flightsimulators, 2-D CAD/CAM-applicaties en alarmnummersystemen.

De 733 MHz Pentium III-processor, voorzien van een 133 MHz front-side bus en 4X AGP graphics met 32 MB SDRAM, garandeert de hoogst mogelijke doorvoersnelheden. Andere krachtige kenmerken zijn: 256 KB Advanced Transfer Cache, 128 MB Ultra Fast Rambus DRAM (uitbreidbaar tot 1 GB*), 17x/40x CD-ROM-stations, ATI RAGE 128 PRO en 3COM 10/100 TP Ethernet. De E-4400 desktops worden standaard geleverd met LANDesk Client Manager 6.0 en kunnen worden voorzien van Windows 95, 98, NT 4.0 of Windows 2000.

Eenvoudig onderhoud dankzij unieke functies voor configuratie en beheer De E-4400 is voorzien van alle onderhoudsfuncties die bekend zijn van de desktops uit de E-serie van Gateway, waaronder uitschuifbare stationssleden, toegang tot de systeemkast door een druk op de knop en stationscompartimenten die zonder gereedschap geopend kunnen worden. Dankzij deze functies zijn alle componenten eenvoudig te bereiken, zodat het onderhoud efficiënt en probleemloos verloopt. De E-serie zet de toon wat betreft lage kosten en hoge meerwaarde en is voorzien van standaard beheertools, zodat ondernemingen hun computersystemen (zowel stand-alone als in een netwerk) efficiënt kunnen inventariseren en beheren. De desktops uit de E-serie ondersteunen Wired for Management, DMI 2.0, Wake-up On LAN en ACPI. Deze tools bieden supportfunctionaliteit en uitgebreide diagnosefuncties, met onder andere de mogelijkheid toezicht te houden op de temperatuur en op pogingen de systeemkast te openen, alsmede functies om onderhoudstaken op afstand uit te voeren.

Bekroonde supportafdeling en Custom Integration Services Gateway ondersteunt een aantal serviceprogramma's die kunnen worden afgestemd op de specifieke behoeften van een onderneming. Alle zakelijke klanten hebben toegang tot een gespecialiseerd supportteam, bestaande uit professionals met een degelijke netwerkopleiding. Custom Integration Services (CIS) van Gateway biedt op maat gemaakte producten, zodat de invoering van nieuwe systemen minder tijd kost en lagere kosten met zich meebrengt.


* Ultra Fast Rambus DRAM is uitbreidbaar tot 1 GB wanneer er 512 MB-modules worden geïnstalleerd.

De gespecialiseerde CIS-analisten assisteren u bij een snelle invoering van nieuwe systemen door middel van installatie van unieke software-images, ontwikkeling van producten voor herstel van images, asset tagging en fabrieksinstallatie van speciale hardware die buiten het bereik valt van de standaardmogelijkheden voor assemblage op bestelling (BTO). CIS functioneert als centraal aanspreekpunt en levert gepersonaliseerde systemen rechtstreeks aan meerdere locaties.

Prijzen en verkrijgbaarheid
Alle Gateway-desktops worden geassembleerd aan de hand van de specifieke vereisten van de klant. Hierbij bestaat de keuze uit een groot aantal verschillende processors, geheugen-configuraties, monitors, video-accelerators, modems, netwerkoplossingen, harde schijven, CD-ROM-stations en softwareoplossingen. De E-4400 managed desktops zijn met onmiddellijke ingang rechtstreeks bij Gateway verkrijgbaar op www.gateway.com/nl, of telefonisch via 0800 022 2039 (Gratis). U kunt natuurlijk ook een Gateway-showroom bezoeken. Prijzen vanaf NLG 5049 (excl. BTW).

Over Gateway
Gateway (NYSE:GTW), een bedrijf uit de Fortune 250 en opgericht in 1985, richt zich op het opbouwen van een langdurige relatie met zijn klanten door volledig op maat gemaakte technologie te leveren. Gateway behaalde in de V.S. in het tweede en derde kwartaal van 1999 van alle aanbieders van desktop-PC's voor consumenten de hoogste omzet. Volgens een onderzoek dat de Wall Street Journal en Harris Interactive, Inc. in augustus 1999 uitvoerde, is Gateway aangemerkt als één van de top tien bedrijven met de beste bedrijfsreputatie in Amerika. De medewerkers van Gateway, die over de hele wereld werkzaam zijn, leveren klanten dienstverlening en computers die op bestelling worden gebouwd. Deze diensten worden regelmatig in de vakpers onderscheiden. Gateway boekte in 1999 een totale omzet van US$8,65 miljard en verkocht 4,68 miljoen computersystemen. Bezoek voor meer informatie Gateways website: www.gateway.com/nl.
Voor publicatie kunt u de volgende gegevens opnemen: Gateway is voor de lezer bereikbaar per telefoon en via Internet Tel: 0800 022 2039 vanuit Nederland (Gratis)
URL: www.gateway.com/nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Text 100 Public Relations, Dennis Doodeman
E-mail: (dennisd@text100.nl)

###


* 2000 Gateway, Inc. Gateway, E-Series and the Gateway stylized logo are trademarks or registered trademarks of Gateway, Inc. All other brands and product names are trademarks or registered trademarks of their respective companies. Prices and configurations subject to change without notice or obligation. Prices excluding shipping and handling and taxes.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie