Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Fototentoonstelling: kinderen van een blije God

Datum nieuwsfeit: 03-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie West-Vlaanderen

Agenda

Fototentoonstelling kinderen van een blije God 3/03/2000 - 23/03/2000
Fototentoonstelling
De provincie West-Vlaanderen en Broederlijk Delen organiseren van 3 tot en met 23 maart 2000 de fototentoonstelling Kinderen van een blije God van de fotokunstenaar Clem Willems in het Provinciaal Educatief Centrum voor Ontwikkelingssamenwerking (PEC) te Roeselare. Na de geslaagde tentoonstelling Sadhoes en Rituelen komt Clem Willems met een kijk op het leven op straat in Bombay. Met deze fotografische verkenning van levenskracht, verwondering en hoop creëert hij een sfeerbeeld van het leven van de straatkinderen in India. Door deze tentoonstelling steunen de fotograaf en Broederlijk Delen het ontwikkelingsproject Dienstmeisjes in Bombay van zuster Jeanne Devos, die onlangs de Vredesprijs van Kerk en Leven en het ere-doctoraat aan de KUL ontving. Naast de tentoonstelling zijn er ook enkele randactiviteiten: * In het kader van deze tentoonstelling organiseert de provincie in samenwerking met Broederlijk Delen op zondag 12 maart om 11 uur in het PEC een aperitiefconcert met Indiase sitar- en tablamuziek door Marc Senechal en Chris De Vleeshouwer. * Op donderdag 16 maart staat vanaf 19.30 uur een getuigenavond van Broederlijk Delen op het programma. Zuster Jeanne Devos vertelt over haar project in India en enkele jongeren getuigen over hun reis in India. * Er zijn ook begeleide rondleidingen in de tentoonstelling aan de hand van het boek Kinderen van schaduw en saffraan van Veerle Beel, journaliste van De Standaard. Zij realiseerde dit boek over het leven van de straatkinderen in Bombay en Chennai (Madras) samen met fotograaf Clem Willems. Alle activiteiten zijn gratis.

De tentoonstelling is toegankelijk van maandag tot vrijdag van 9 tot 17 uur en op zondag 12 maart van 10 tot 16 uur in het Provinciaal Educatief Centrum voor Ontwikkelingssamenwerking (PEC), Hugo Verrieststraat 22, 8800 Roeselare. Voor bijkomende inlichtingen kunt u terecht bij: op (051)26 50 50 (PEC) en (051)26 56 25 (Broederlijk Delen). provincie West-Vlaanderen en Broederlijk Delen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie