Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland: Leeuwarden

Datum nieuwsfeit: 03-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Leeuwarden 6-03-2000 Politieberichten van vrijdag 3 maart (13.00 uur) tot zaterdag 4 maart (13.00 uur)

Leeuwarden: inbraak auto
Op 24 september 1999 werd ingebroken in een personenauto van een 46-jarige in- woonster uit Hijum. De auto stond geparkeerd op De Bird in Leeuwarden. Uit de auto werden 21 eurocheques alsmede het bij behorende bankpasje gestolen. In de periode die daarop volgde(oktober tot januari), werden de gestolen eurocheques verzilverd in Leeuwarden en Assen. Tijdens het onderzoek konden twee verdachten worden aangehouden. Een vrouw van 38 jaar uit Leeuwarden en een man van 33 jaar, zonder vaste woon- of verblijfplaats. De vrouw had voor totaal f 1200.- aan cheques uitgeschreven, terwijl de man voor f 3900.- had uitgeschreven. Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt en tevens kunnen zij een plukzevordering(terugbetalen aan benadeelde) tegemoet zien.

Leeuwarden: diefstal automaat
In de nacht van donderdag op vrijdag werd bij een drogisterij aan het Willem Alexanderplein een condoomautomaat gestolen. De automaat is met grof geweld van de gevel aan de achterzijde van het pand verwijderd. De eigenaar, een man van 57 jaar uit Leeuwarden heeft aangifte gedaan.
Leeuwarden: rijden tijdens ontzegging
Vrijdag omstreeks 13.00 uur is een 36-jarige inwoner uit Leeuwarden bekeurd ter zake het rijden terwijl hij een ontzegging had. Een patrouille zag de man rijden over de Vlietsterbrug. Bij het zien van de politie ging de man er met hoge snelheid vandoor. Even later zagen wij de auto op de Wybrand de Geeststraat rijden. De man was inmiddels op de bijrijderstoel gaan zitten, doch dit mocht hem niet meer baten. Hem is proces-verbaal aangezegd.

Leeuwarden: diefstal uit auto
Van donderdag op vrijdag werd uit een personenauto, die geparkeerd stond Achter de Hoven een autoradio weggenomen. De auto had geen braakschade. Waarschijnlijk heeft de wagen niet op slot gestaan. De eigenaar, een man van 37 jaar, uit Leeuwarden heeft aangifte gedaan.
Leeuwarden: inbraak woning
Tussen donderdag 11.00 uur en vrijdag 02.00 uur werd ingebroken in een woning aan de Wismastate. De voordeur van de woning werd opengebroken. Uit de woning werden een versterker en een cd-speler weggenomen. De bewoner, een man van 18 jaar uit Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.
Leeuwarden: mishandeling
Zaterdag omstreeks 00.30 uur kreeg een meisje van 18 jaar uit Leeuwarden in de trein van Groningen naar Leeuwarden van een 47-jarige man uit Leeuwarden een klap in het gezicht. Het meisje heeft aangifte gedaan van mishandeling. Toen de trein het station van Leeuwarden binnenreed, liep het meisje naar de uitgang van de trein. Zij liet hierbij de tussendeur van de coupé openstaan in de veronderstelling dat de andere passagiers er ook uit moesten. Dit zinde de verdachte niet en hij gaf het meisje een klap in het gezicht. De verdachte, die inmiddels het Oranje Hotel was binnengelopen, werd aangehouden en ingesloten.

Leeuwarden: rijden onder invloed
Zaterdag omstreeks 02.35 uur reed een bestuurder met zijn auto achteruit over de I. Brouwersteeg. Hij reed daarbij over een geparkeerde fiets heen. De bestuurder, een man van 20 jaar uit Leeuwarden, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 845 ug/l. Naast een proces-verbaal kreeg hij een rijverbod voor 10 uur en werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Bureau Voorlichting & PR: 058 8808272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie