Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Meer tomaten in Frankrijk

Datum nieuwsfeit: 03-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
TuinbouwNet

Meer tomaten in Frankrijk

De Franse productie van tomaten onder glas zal dit jaar vier procent groter uitvallen vergeleken met 1999. De Fransen hebben dit seizoen vooral veel trostomaten geplant, zo bericht het Productschap Tuinbouw.

De totale productie van tomaten onder glas in Frankrijk is voor dit jaar geschat op bijna 500.000 ton. Hiervan nemen de trostomaten dertig procent voor hun rekening. De Fransen denken dit seizoen twaalf procent meer trostomaten te plukken vergeleken met 1999. Vooral in Bretagne is de oppervlakte fors gegroeid.

De totale oppervlakte met tomaten onder glas is geraamd op ruim 2.100 hectare. Hiervan heeft 1.360 hectare betrekking op de verwarmde teelt. In het zuidoosten van Frankrijk worden de meeste tomaten geteeld. Door de orkaan van december 1999 zijn kassen in bepaalde gebieden beschadigd. Onduidelijk is nog of deze op tijd gerepareerd zijn.

Nederland exporteerde vorig jaar 16.000 ton tomaten naar Frankrijk. Tachtig procent van de uitvoer bestond uit trostomaten. In 1998 kwam de export naar Frankrijk nog uit op ruim 17.000 ton, waarvan 8.000 ton trostomaten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie