Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Introductie eerste plug-and-play PKI token in Nederland

Datum nieuwsfeit: 03-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht

Introductie eerste plug-and-play PKI token in Nederland

Hengelo, 3 maart 2000- De iKey 2000 geeft de gebruiker mobiliteit, veiligheid en beter beheer tot applicaties gebaseerd op Public Key Infrastructure. De iKey 2000 is een compacte plug-and-play elektronische sleutel die geen lezer nodig heeft en geschikt is voor directe plaatsing in de USB-poort van een PC of laptop. Het authenticatie token van Rainbow Technologies ondersteunt belangrijke PKI omgevingen zonder dat enige speciale software-integratie benodigd is. De iKey 2000 combineert krachtige PKI authenticatie met de opslag van digitale certificaten en private key encryptie in één sleutel. ICT-beveiliger IntroCom uit Hengelo brengt de iKey 2000 in Nederland op de markt.

De iKey 2000 ondersteunt enterprise, business-to-business en business-to-consumer applicaties welke gebouwd zijn met alle belangrijke PKI systemen. PKI applicaties worden steeds vaker gebruikt voor de beveiliging van Internet, E-commerce, extra- en intranetten. Met PKI zijn gegevens ontoegankelijk voor iedereen, behalve voor degene voor wie de informatie is bestemd. Bovendien heeft ontvanger zekerheid over de identiteit van de verzender van de gegevens.

De iKey 2000 beschikt over een complete selectie van cryptografische bibliotheken voor Microsoft (Internet Explorer en Outlook), Netscape, Entrust, Baltimore, Xcert, Verisign, Cybertrust, Checkpoint, Aventail, KyperPASS en anderen. De iKey 2000 kan digitale certificaten opslaan, public key paren genereren op een fysiek token en digitale handtekeningen uitvoeren. Met de iKey Software development Kit (SDK) kunnen gebruikers eigen PKI applicaties geschikt maken voor de iKey.

Wachtwoorden, software certificaten en zelfs fingerprint sensoren halen niet de beveiligingsvereisten die veel banken, gezondheidsinstellingen, overheden en E-business projecten stellen. Door certificaatopslag en handtekeningen van de kwetsbare PC's te verwijderen en in de iKey 2000 te plaatsen, neemt de kans op interne en externe beveiligingsaanvallen sterk af.

De IntroCom Groep
IntroCom en IntroWeb vormen samen de IntroCom Groep. IntroCom is specialist op het gebied van ICT-beveiligingen. IntroWeb is gespecialiseerd in het leveren van internet-totaaloplossingen, waaronder access, e-commerce en payment. Steeds meer organisaties ontdekken het belang van beveiliging op het internet, intranet, extranet en lokale pc's en notebooks. Door de unieke combinatie van specialisaties kan de IntroCom Groep gericht adviseren over de laatste ontwikkelingen en zinvolle toepassingen.


________________________________
Einde persbericht
Kijkt u voor meer informatie en afbeeldingen op www.introcom.nl en www.introweb.nl

contact
Bas Holla
Marketing & communicatie IntroCom Groep
(nieuws@introcom.nl)
tel. 074-2430105 www.introcom.nl Sterk in ICT beveiliging
fax. 074-2429895 www.introweb.nl Sterk in Internetoplossingen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie