Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bonden vinden bod provincies onvoldoende

Datum nieuwsfeit: 03-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
ABVAKABO FNV

Bonden vinden bod provincies onvoldoende (3 maart)

Zoetermeer/Den Haag, 3 maart 2000

Acties gaan door

De bonden ABVAKABO FNV/NOVON en CFO CNV-bond vinden het slotbod van de provinciale werkgevers voor de nieuwe CAO onvoldoende. De bonden zullen maandag met hun landelijk kader het slotbod bespreken. De acties gaan gewoon door.

De bonden constateren dat de werkgevers onder druk van acties in beweging komen. Maar het is niet voldoende. De werkgevers bieden een structurele salarisverhoging van 8 procent voor een CAO van 27 maanden. Volgens de bonden komt dit niet tegemoet aan hun eis. Het salarisbod is wel iets verbeterd, maar wel in combinatie met een langere looptijd. Op de twee andere belangrijke punten te weten het seniorenbeleid en de verlofregeling zijn de verschuivingen marginaal. De bonden eisen 3,5% voor een één-jarige CAO en verhoging van de eindejaarsuitkering.

Daarnaast vinden de bonden dat de werkgevers met hun slotbod voor de zoveelste keer de bonden en de werknemers in de sector een dictaat op leggen.


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie