Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nederlandse staatsobligaties 2000

Datum nieuwsfeit: 03-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Financien

Titel: Nederlandse staatsobligaties 2000


Aan:

De Voorzitter van de
Tweede Kamer der Staten-Generaal
mw. J. van Nieuwenhoven
Postbus 20018
2500 EA Den Haag

Uw brief van/kenmerk

Ons kenmerk

Den Haag

Agent 00.0117

3 maart 2000

Onderwerp

Nederlandse staatsobligaties 2000

N.B.: U vindt het jaaroverzicht op de Internet-site van het Agentschap: www.dutchstate.nl/kwartaal/index.htm#jaaroverzicht

Hierbij heb ik het genoegen u de publicatie Nederlandse staatsobligaties 2000 aan te bieden. Deze jaaruitgave van het Agentschap licht het te voeren financieringsbeleid van de Staat in 2000 toe en bevat daarnaast een aantal andere onderwerpen die van belang zijn voor beleggers en intermediairs op de financiële markten.

Er wordt in dit beleidsoverzicht aandacht besteed aan de maatregelen die gericht zijn op het vergroten van de liquiditeit en transparantie van de markt voor Nederlandse staatsleningen. Onderdeel hiervan maakt uit de vorig jaar begonnen omruiloperatie. Deze operatie heeft als doel de staatsschuld in hoog tempo in een kleiner aantal, grote leningen te concentreren. Na afsluiting van de omruiloperaties zal een faciliteit in het leven worden geroepen die beleggers in staat stelt de resterende kleine leningen aan de Staat te verkopen. Naast de herstructureringsoperatie wordt de oprichting van het handelsplatform MTS Amsterdam besproken. Op dit platform worden Nederlandse staatsleningen elektronisch verhandeld.

Ik vertrouw er op dat deze jaaruitgave voor u nuttige en interessante informatie bevat.

De Minister van Financiën,

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie