Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Onduidelijkheid over gentechgrondstoffen in voeding

Datum nieuwsfeit: 03-03-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Onduidelijkheid over aanwezigheid gentechgrondstoffen in voeding

Hoeveel van de in Nederland gebruikte soja en maïs is genetisch gemodificeerd? Een duidelijk antwoord op deze vraag mag je verwachten van de levensmiddelenproducenten en van importeurs en verwerkers van maïs en soja zetmeel. De Consumentenbond heeft deze vraag dan ook aan elf bedrijven voorgelegd, met een bedroevend resultaat. Slechts drie van hen hebben duidelijke, concrete antwoorden gegeven. Zes bedrijven hebben in het geheel niet gereageerd. Twee andere bedrijven kwamen met een algemene verklaring. Deze uitkomst ondersteunt het pleidooi van de Consumentenbond voor meer transparantie door het bedrijfsleven en voor een certificeringssysteem van ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie