Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Scholierencarnaval 2000 op markt Sittard

Datum nieuwsfeit: 03-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Sittard

Scholierencarnaval 2000
vrijdag 3 maart 13.00-18.00 uur

De Sittardse markt wordt vrijdag 3 maart opnieuw omgedoopt tot Carnavalsplein. Scholieren en studenten uit stad en regio nemen die middag een voorproefje op de drie dolle dagen.

Op het marktplein spelen tussen 13.00-18.00 uur diverse bands, afgewisseld door een diskjockey. Tevens staan er diverse kramen waar drank en hapjes worden verkocht.
De verkoop van consumpties vindt plaats via bonnen. Deze bonnen kunnen NIET worden ingewisseld in cafés en zijn na 18.00 uur niet meer geldig. De prijs per bon is fl. 2,25.

Glas taboe
Glas is deze middag taboe op de Markt. Drankjes worden geserveerd in plastic bekers. Bezoekers mogen geen glaswerk, blikjes of gevaarlijke voorwerpen mee de Markt opnemen.

Controle
In verband met de veiligheid wordt de Markt afgezet; via sluizen is de Markt bereikbaar. Bij de sluizen vindt controle plaats.

Voorgaande jaren was het al verboden om zogenaamde babyflesjes gevuld met sterke drank mee te nemen. Omdat de controle hierop erg moeilijk was is het dit jaar helemaal verboden deze flesjes mee te nemen.

Wapens
Ook wapens of voorwerpen die erop lijken worden ingenomen. Betreft het wapens als vlindermessen e.d., die volgens de wet verboden zijn, word je vervolgd.
Verboden wapenbezit is een misdrijf waarvoor je behoorlijke straf kunt krijgen. Overtreding betekent dat je een strafblad krijgt. Voorwerpen die worden ingenomen worden niet teruggegeven.

Organisatie
Het Sittardse scholierencarnaval wordt georganiseerd door scholieren en schoolleiders van de Sittardse scholen voor voortgezet onderwijs, (groot)winkelbedrijven, horeca- en marktondernemers, politie, De Marotte en de gemeente.

Programma
De muziek wordt verzorgd door een diskjockey, zaate hermenie Veur & Onger Den Tap, Aafslaag Zitterd en Forza.
Omstreeks 15.30 uur komen de Carnavalsprins en De Marotte.

Veel plezier !!!

_________________________________________________________________

© Gemeente Sittard
Hoewel we de uiterste zorgvuldigheid hebben betracht bij het maken van de teksten op deze site, kunnen er geen rechten aan ontleend worden.
_________________________________________________________________

home

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie