Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kort geding: argeloze huizenkoper en professionele makelaar

Datum nieuwsfeit: 03-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

ART SIMUS

Argeloze huizenkoper versus een professionele makelaar

Vrijdag dient voor de president van de rechtbank in Groningen een kort geding rond de vraag of een makelaar een koper een huis in zijn maag kan splitsen waarin asbest is verwerkt, zonder dat die laatste zich dat realiseerde.
Het gaat om een pand uit 1947, waarvan koper en verkoper mondeling een prijs overeenkwamen.
Daarmee leek de koop gesloten.
Later echter kwam de makelaar met een schriftelijke koopovereenkomst, waarin sprake was van de aanwezigheid van asbest in het huis. Die gevaarlijke stof dient op kosten van de koper te worden verwijderd, betoogt de makelaar, de koper had zich immers moeten realiseren dat de kans niet gering is, dat in huizen uit 1947 asbest is verwerkt, of dat vantevoren nou wordt gezegd, of niet.
De koper, de koopman en kunsthandelaar Jakob Sietsema uit Uithuizen, bestrijdt niet dat de koop is gesloten, maar weigert het pand-met-asbest te accepteren.
Omdat hem dat pand niet zonder asbest zal worden geleverd, en de verkoper zijns inziens dus niet wil voldoen aan de mondelinge koopovereenkomst, heeft Sietsema eerder al, de president van de Groningse rechtbank gevraagd conservatoir beslag te leggen op het pand. Dat is hem door de president toegestaan. Om dat beslag er weer af te krijgen, hebben de verkopers, die met de bewuste makelaar in zee zijn gegaan, het kort geding aangespannen.
Het dient op vrijdag 3 maart om 13.30 uur,
Arrondissements Rechtbank, Guyotplein 1, Groningen.

VOOR INLICHTINGEN

TEL 0252 687404

01 mrt 00 10:00

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie