Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht-Stad

Datum nieuwsfeit: 03-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politie Regio Utrecht
Persberichten
Cluster Stad-Utrecht (districten Paardenveld, Marco Polo, Utrecht-Noord en Tolsteeg)

Vrijdag 3 maart 2000, 09.30 uur

Winkeldief gevloerd
Utrecht - Politieagenten met een betere conditie dan een 26-jarige Utrechter hielden de man donderdagavond op de Oudegracht aan.

De man was betrapt op winkeldiefstal. Hij wilde een plastic tas vol geurtjes meenemen uit een winkel aan de Rijnkade.

Eerst liep hij een winkelbediende die hem wilde tegenhouden omver. De man werd getackeld, waarna een ander personeelslid de man samen met een beveiligingsmedewerker probeerde in bedwang te houden.

Door wild om zich heen te slaan wist de man los te komen. Hij rende weg, maar politieagenten die dit zagen zetten met succes de achtervolging in.

Vechtpartij
Utrecht - Drie dronken Utrechters hebben vanochtend rond kwart voor vier gevochten op de Bemuurde Weerd Westzijde. Hierdoor raakten zij alle drie licht gewond.

De jongens, 20, 23 en 24 jaar, verschillen van mening hoe de vechtpartij ontstond.

Volgens de 23-jarige jongen werd hij lastiggevallen door de twee andere jongens en verdedigde hij zich. De 20- en 24-jarige jongens zeggen zonder aanleiding te zijn geslagen met een beugelslot.

De 20-jarige jongen brak mogelijk zijn jukbeen, de andere jongens liepen builen en een verwonding aan het hoofd op.

Brutale roof
Utrecht - Twee jongens op een brommer openden de kofferbak van een auto die voor het verkeerslicht stond te wachten, pakten daaruit een tas en gingen er vandoor.

De brutale roof gebeurde donderdagavond rond half tien bij de Bartholomeibrug. In de tas zat ondermeer een portemonnee.

De jongens droegen donkere kleding. De bestuurder van de zwarte brommer heeft kort donker haar. De duopassagier heeft een breed postuur en is tussen de 1,70 en 1,80 meter lang. Hij droeg een muts of een pet.

Gewapende overval in Opsporing verzocht
Utrecht - Een gewapende overval op een bezinestation aan de Groeneweg op 3 februari wordt dinsdag in het tv-programma Opsporing verzocht behandeld.

Een gewapende en gemaskerde man drong op 3 februari het tankstation binnen en bedreigde de 24-jarige bediende met een vuurwapen. De bediende moest geld afgeven.

Deze overval is op video vastgelegd. De videoband wordt dinsdag op tv vertoond.

Op de band is een overvaller te zien die met een t-shirt over zijn hoofd de overval pleegt. Daarna vlucht de man in de richting van de Vleutenseweg.

_________________________________________________________________

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie