Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Drenthe

Datum nieuwsfeit: 03-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten

Berichten van vrijdagmorgen
10:49 vrijdag 3 maart 2000

Dirk Neef, 0522 - 274015

Automobilist gewond

DE PUNT. Een 25 jr. automobilist uit Zuidhorn raakte donderdagmiddag bij een aanrijding op de Groningerstraat in De Punt gewond. De man reed over de Groningerstraat en leek de oprit richting Groningen te willen oprijden. Hij bedacht zich echter, stopte op de oprit en reed vervolgens weer de Groningerstraat op. Daarbij werd de personenauto in de linkerflank aangereden door een vrachtauto, bestuurd door een 28 jr. man uit Norden, die over de Groningerstraat naderde uit dezelfde richting als waar de personenauto vandaan was gekomen. De bestuurder van de personenauto raakte gewond en kwam bekneld te zitten in zijn auto. De brandweer bevrijdde de man waarna hij werd overgebracht naar het Martini ziekenhuis in Groningen. De personenauto werd totaal vernield.


*
Rijbewijs ingevorderd

EMMEN. De politie heeft donderdagavond het rijbewijs ingevorderd van een 63 jr. man uit Schoonebeek. De man reed in zijn personenauto over de Hondsrugweg. Bij een controle door de politie werd geconstateerd dat hij had gedronken. Uit de ademanalyse bleek een alcoholgehalte van maar liefst 2,4 promille.


*
Inbraken in autos

HOOGEVEEN. In de nacht van donderdag op vrijdag werd een in de Sperwerlaan in Hoogeveen geparkeerde personenauto opengebroken. Uit de auto verdwenen een hoedenplank met boxen, zonnescherm en meerdere CDs.

ASSEN. In de nacht van donderdag op vrijdag werd een op de oprit van een woning aan de Alexander Dubcekweg in Assen geparkeerde auto opengebroken. Uit deze auto werd een radardetector gestolen.


*
Inbraken

ASSEN. Donderdag werd er tussen 07.30 en 14.00 uur ingebroken in een flatwoning aan de Oldengaardestraat in Assen. De voordeur werd opengebroken. Voor zover bekend bestaat de buit uit een videorecorder en een aantal videobanden.

MEPPEL. Donderdagmiddag, tussen 14.00 en 15.00 uur, werd er geprobeerd in te breken in een woning aan de Ceintuurbaan in Meppel. In de tijd dat de bewoners even weg waren werd geprobeerd de achterdeur open te breken.

ZUIDLAREN. In de nacht van donderdag op vrijdag werd er ingebroken in een woning aan de Beukenlaan in Zuidlaren. Een deur werd opengebroken. Uit de woning werden een koffer en een jas gestolen. In de jas zaten de sleutels van een spiksplinternieuwe Mercedes Vito. Deze auto werd ook meegenomen.

HOOGEVEEN. Een dorstige inbreker stal in de nacht van donderdag op vrijdag uit een drankenhandel aan de Brinkstraat in Hoogeveen een aantal flesjes bier. Om deze te kunnen pakken werd er een ruit van de toegangsdeur vernield.


*
Twee mannen mishandelen bewoner na ingooien raam

NIEUW BUINEN. Twee nog onbekende mannen hebben donderdagavond een ruit ingegooid van een woning aan het Noorderdiep in Nieuw Buinen. Toen de 52 jr. bewoner vervolgens hun bromscooter wilde veilig stellen werd hij mishandeld.
Tegen 20.40 uur kwam de bewoner met zijn vrouw thuis. Ze hoorden een harde knal en zagen dat een raam van de woonkamer was ingegooid. Men ziet nog net twee mannen weglopen. In de richting waar ze liepen ziet de bewoner een bromscooter staan. Omdat hij vermoedde dat deze van de daders is haalt hij deze op en brengt hem naar zijn woning. De beide mannen komen hierop terug en bij de woning ontstaat een vechtpartij. Het lukt de beide mannen de scooter terug te pakken waarop ze wegrijden richting Stadskanaal. De bewoner moet zich met lichte verwondingen onder doktersbehandeling stellen. De beide mannen spraken met een Gronings dialect en waren 25 a 30 jr. oud. Ze reden op een rode, met wat zwart gekleurde bromscooter.


*
Broeken van kledingrek gestolen

MEPPEL. Drie mannen stalen donderdagmiddag in de Hoofdstraat in Meppel van een kledingrek dat voor een winkel stond, drie broeken met een gezamenlijke waarde van ongeveer f. 500,-. Een getuige zag de drie mannen met de broeken wegrennen. Een zoektocht door de politie bleef zonder resultaat.


*
Dronken bloemendief

EMMEN. De politie hield donderdagavond in een café in Emmen een 38 jr. man uit die plaats aan. De zwaar beschonken man had kort daarvoor bij een supermarkt aan de Alerderbrink een tiental potplanten van een rek gestolen en deze vervolgens uitgedeeld aan de cafébezoekers Door zijn drankgebruik was hij niet in staat een verklaring af te leggen. Daarom werd hij ingesloten.


*
Branden in Havelte

HAVELTE. In de nacht van donderdag op vrijdag ontstond er door nog onbekende oorzaak op drie plaatsen in Havelte brand. Vandaag stelt de technische recherche een nader onderzoek in naar de oorzaak. Er wordt rekening gehouden met brandstichting.
Tegen 02.30 uur brandde op een parkeerplaats naast een restaurant aan de Rijksweg Noordzijde een personenauto uit. Terwijl de brandweer nog bezig was met opruimen kwam er tegen 03.30 uur de melding dat een open schuurtje in brand stond achter een woning aan de Jan Harmskamp. Doordat de brandweer hier snel bij was werd voorkomen dat de brand door de harde wind oversloeg naar de rietgedekte woning. De brand in dit schuurtje/overkapping was ontstaan in een vuilniscontainer. Tegen 04.15 uur vloog op een parkeerplaats bij de molen aan de Molenweg een vrachtauto in brand. Ook deze brandde volledig uit.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie