Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ministerie van Defensie: fregat naar Arabische Golf

Datum nieuwsfeit: 03-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

MINISTERIE DEF

www.mindef.nl

MINDEF: FREGAT NAAR ARABISCHE GOLF

Het fregat Hr. Ms. Witte de With, onder bevel van kapitein-luitenant ter zee S.E. Glaser, neemt tot en met 25 maart deel aan operaties in de Arabische Golf. Gedurende deze periode maakt het schip deel uit van de Multinational Interception Force (MIF) die toezicht houdt op de naleving van het VN-embargo tegen Irak. Een P3C Orion maritiem patrouillevliegtuig neemt tot en met 21 maart vanaf het vliegveld Bahrein eveneens deel aan de MIF-operaties.

Op zondag 6 februari is de Witte de With vertrokken uit Den Helder op weg naar de Arabische Golf, waar zij onder leiding zal komen te staan van het Amerikaanse marinecommando voor zuid-west Azië (US Naval Central Command). Samen met marineschepen uit de Verenigde Staten, Canada en Groot-Brittannië wordt, in het kader van het VN-embargo tegen Irak, de lading geïnspecteerd van koopvaardijschepen die een Iraakse haven aandoen of verlaten.

Na de MIF-operaties zal Hr. Ms. Witte de With de Arabische Golf weer verlaten en zich voegen bij het Belgisch-Nederlands eskader dat een reis maakt naar het Verre Oosten, met de codenaam 'Fairwind 2000'. De Witte de With wordt met dit eskader op 11 juli terugverwacht in de thuishaven Den Helder.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie