Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe opzet voor Fietsforum in Tilburg

Datum nieuwsfeit: 03-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Tilburg


3-3-2000

Nieuwe opzet voor Fietsforum Tilburg

Het Fietsforum Tilburg krijgt een nieuwe opzet. Dit heeft het college van b&w besloten naar aanleiding van een evaluatie van het Fietsforum over de afgelopen twee jaar.

In 1997 heeft het college van b&w besloten om het fietsbeleid te versterken met vooral promotionele maatregelen. In 1998/1999 zijn die maatregelen opgezet binnen het Fietsforum Tilburg. In 1998 is het Fietsforum voortvarend van start gegaan en heeft meerdere activiteiten ontplooid. In 1999 zijn minder concrete activiteiten van de grond gekomen dan voorgenomen. Dit kwam onder meer door de onstane discussie over de rol en functie van het Fietsforum. Eén van de knelpunten bleek het geven van fietsadviezen door het Fietsforum aan het gemeentebestuur. De gemeente zou, als lid van het Fietsforum, aan zichzelf advies moeten geven over het fietsbeleid. Daarom is in gezamenijk overleg met de partners uit het Fietsforum besloten dat de gemeente Tilburg zich terugtrekt als participant.

De doelstelling van het Fietsforum in de nieuwe samenstelling wordt: 'het stimuleren van het fietsverkeer via zogenaamde honingmaatregelen'. Het forum zal zelfstandig en vrij opereren richting het gemeentebestuur van Tilburg en zowel gevraagd als ongevraagd adviezen verschaffen. Verder kan het Fietsforum (gezamenlijk gedragen) voorstellen doen over bijvoorbeeld fietsinfrastructuur en stallingen.
In 2000 wil het Fietsforum zich richten op 4 projecten, te weten:
1. Eerste Tilburgse Fietsfeest in mei 2000;
2. fietsen in woon-werkverkeer: ondermeer de campagne Trap 'ns wat vaker naar je baas;

3. bestrijding fietsendiefstal (hetgeen zal resulteren in een advies aan de gemeente);

4. veiligheid voor de fietsers.
Het Fietsforum ontvangt hiervoor ƒ 60.000,= van het in de begroting 2000 opgenomen bedrag voor fietspromotie (totaal ƒ 100.000,=).
De gemeente Tilburg zal, naast het infrastructureel fietsbeleid, ook zelf promotionele activiteiten gaan opzetten. Deze activiteiten zijn nog niet uitgewerkt, maar zullen een directe relatie hebben met het infrastructurele fietsbeleid van de gemeente. Hiervoor is (de voor fietspromotie resterende) ƒ 40.000,= beschikbaar.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie