Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Fototentoonstelling Wim Riemens te Oostende

Datum nieuwsfeit: 04-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie West-Vlaanderen

Agenda

Fototentoonstelling van Wim Riemens te Oostende 4/03/00 - 26/03/00
Fototentoonstelling

De provincie West-Vlaanderen organiseert -in het kader van haar culturele uitwisseling met de provincies Zeeland en Oost-Vlaanderen- een hommagetentoonstelling in de Venetiaanse Gaanderijen te Oostende. De tentoonstelling LOCATIES is een retrospectieve fototentoonstelling van de Zeeuwse fotograaf Wim Riemens.
Wim Riemens (1933-1995) kreeg in 1997 postuum de Zeeuwse Prijs voor Kunsten en Wetenschappen. Ter gelegenheid hiervan vond te Middelburg een tentoonstelling plaats met fotos van Wim Riemens. In 1999 was de tentoonstelling te bekijken in Gent én nu komt West-Vlaanderen aan de beurt.
Door de kracht van zijn vakmanschap -het beeld haarscherp, de composities oogstrelend- wist Wim Riemens de schoonheid van de elementen ten volle tot haar recht te laten komen: de contouren van zee en land, de verstilde zeggingskracht van landschappen, de vitaliteit van mensen en dieren, het verglijden der seizoenen. In LOCATIES is het meest karakteristieke werk van Wim Riemens bijeengebracht: fotos van een indrukwekkende signatuur. In Oostende is een selectie van 66 fotos te bekijken, zowel zwart-wit- als kleurfotos.
De tentoonstelling in de Venetiaanse Gaanderijen (Albert I-Promenade/ Parijsstraat) te Oostende is vrij toegankelijk van 4 maart t.e.m. 26 maart 2000 Dagelijks van 14 tot 17 uur. Er is een catalogus beschikbaar.
Provincie West-Vlaanderen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie