Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Regio Politie Drenthe

Datum nieuwsfeit: 05-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten

Berichten tot zondagmiddag 15.00 uur
15:13 zondag 5 maart 2000

Dirk Neef 06 - 51 557 950

Automobilist die paard aanreed had te hoge snelheid

NIEUW SCHOONEBEEK. Uit een onderzoek door de technische verkeersdienst van de politie is gebleken dat de 20 jr. automobilist uit Veenoord, die afgelopen vrijdagmiddag op de Europaweg in Nieuw Schoonebeek een merrie zodanig heeft aangereden dat het dier moest worden afgemaakt, sneller heeft gereden dan de toegestane 80 km/u. Vergelijking van het resultaat van remproeven met het aangetroffen remspoor gaf als resultaat dat de man heeft gereden met een snelheid van iets meer dan 100 km/u. Indien hij 80 zou hebben gereden was er mogelijk geen aanrijding ontstaan omdat het paard dan waarschijnlijk al de rijbaan zou zijn overgestoken. Er wordt proces-verbaal opmaakt.


*
Gezin met auto van de weg

ZUIDWOLDE. Een gezin uit Tilburg raakte zaterdagmorgen op de A-28 bij Zuidwolde met hun auto van de weg. De vrouw (leeftijd niet bekend) raakte daarbij gewond. Haar 28 jr. echtgenoot en 6 maanden oude baby bleven ongedeerd. De man bestuurde de auto. Tengevolge van een black-out van de man kwam de auto in de berm, sloeg vervolgens drie keer over de kop en kwam op de kop in een sloot tot stilstand. De vrouw en de baby sliepen op het moment dat het ongeval gebeurde. Andere weggebruikers haalden het gezin uit de auto. De vrouw werd overgebracht naar het ziekenhuis. De verwondingen bleken mee te vallen. In de auto zat ook de hond van het gezin. Deze werd door de dierenambulance overgebracht naar een opvangcentrum.


*
Geluk gehad

MEPPEL. Een 20 jr. jongeman uit Meppel ontkwam zaterdagavond maar aan een ongeval wat voor hem wel eens heel slecht had kunnen aflopen. Hij parkeerde zijn auto op de J. v. Oldenbarneveltstraat in Meppel. Hij was nog maar net uitgestapt toen er vanaf de Heinsiusstraat een auto, bestuurd door een 19 jr. plaatsgenote, de J. v. Oldenbarneveltstraat inreed. Door de gladheid gleed deze auto uit de bocht en botste tegen de geparkeerde auto van de man. Hij werd nog net geraakt en kwam te vallen. Hij raakte slechts licht gewond. Als de man iets had getreuzeld was hij terechtgekomen tussen beide autos, met alle gevolgen van dien.


*
Ongevallen door de gladheid

Tengevolge van de gladheid door sneeuwval en bevriezing gebeurden er, voor zover bij de politie bekend is geworden, in de nacht van zaterdag op zondag in heel Drenthe tien aanrijdingen. In alle gevallen ging het om autos die van de weg raakten en daarbij in een enkel geval tegen een geparkeerde auto botsten. Afgezien van wat pijnlijke ledematen raakte bijna niemand gewond. Alleen in De Groeve raakte een 39 jr. man uit Hoogezand gewond. Hij zat als passagier in een taxi, bestuurd door een 32 jr. man uit Hellum. De taxi raakte door de gladheid van de weg en botste tegen een boom. De passagier zat voorin en raakte gewond. Hij werd voor behandeling overgebracht naar het Martini ziekenhuis Groningen.


*
Ongevallen door alcohol en gladheid

ZUIDLAREN. Een 18 jr. jongeman uit Gieten raakte in de nacht van zaterdag op zondag op de Hogeweg in Zuidlaren met zijn auto van de op dat moment gladde weg. Hij verloor de macht over het stuur en kwam tegen een boom tot stilstand. Auto zwaar beschadigd. De man had gedronken en werd aangehouden. Uit de ademanalyse bleek een alcoholgehalte van 1,5 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

EMMEN. Op de Rondweg in Emmen kwam zondagmorgen in alle vroegte een 20 jr. man uit die plaats met zijn auto op de besneeuwde weg in de slip. De auto kwam in een sloot tot stilstand. De bestuurder had gedronken en werd door de politie aangehouden. Uit de ademanalyse bleek een alcoholgehalte van 1 promille.


*
Inbraken

ASSEN. Zaterdagmorgen werd er ingebroken in een flatwoning aan de Smetanalaan in Assen. Een deur werd geforceerd. Een videorecorder, GSM, fototoestel en nog wat spullen werden meegenomen. Zaterdagavond werd er ingebroken in twee woningen aan het Beek in Assen. Bij beide woningen werd een raam vernield. Het is nog niet bekend wat er allemaal gestolen is.

MEPPEL. Tussen vrijdagmiddag en zondagmorgen werd er op meerdere plaatsen in Meppel ingebroken. Men kwam binnen door een deur of raam open te breken.
Aan de Rumpte verdween uit een woning een stereotoren. In een woning aan de Bezettingslaan vonden de inbrekers niets van hun gaarding. Uit woningen aan de Bevrijdingslaan, het Maogien, het Haverstuk en het Biezenveld bestond de buit uit sieraden, paspoorten geld. Wat er tot slot is gestolen bij een inbraak in een woning aan het Evesingepad is nog niet bekend.


*
Lorre! Lorre! Houd de dief!

HOOGEVEEN. Of hij dat schreeuwde is niet bekend maar dat hij schreeuwde wel. En daarmee zorgde een jonge papagaai er zelf voor dat hij weer snel terug was in zijn kooi in een winkel aan de Tamboerpassage in Hoogeveen. Een 50 jr. vrouw uit die plaats had het dier zaterdagmiddag namelijk gestolen en probeerde deze in een boodschappentas mee te nemen. Ze was nog maar goed en wel buiten de winkel of het geschreeuw van het dier waarschuwde het winkelpersoneel en de vrouw werd teruggehaald. De papagaai, waarde f. 1150,-, zat weer snel in zijn kooi en de vrouw op het politiebureau.


*
Alcoholcontroles

DE WOLDEN. De politie heeft zaterdagmiddag en avond op diverse plaatsen in Zuidwolde, Koekange en De Wijk gecontroleerd op het rijden onder invloed. Van de 80 automobilisten die een blaastest moesten afleggen had niemand meer gedronken dan is toegestaan.


*
Schennispleger aangehouden

EMMEN. Op aanwijzingen van een 52 jr. vrouw uit Emmen hield de politie zondagmiddag een 30 jr. man uit dezelfde plaats aan. De vrouw was vorige week zondag aan de Odoornerweg geconfronteerd met deze man die toen zijn geslachtsdeel liet zien. De echtgenoot van de vrouw zag vandaag dezelfde man weer in de bosjes aan de Odoornerweg. De gewaarschuwde politie hield de man aan. De vrouw herkende de man. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


*
Motorrijder gewond

ASSEN. Op de kruising van de Overcingellaan met de Pelikaanstraat en Port Natalstraat in Assen verleende zondagmiddag een 79 jr. automobilist uit Assen geen voorrang aan een 38 jr. motorrijder uit dezelfde plaats. Een aanrijding volgde waarbij de motorrijder gewond raakte. Met lichte verwondingen werd de man overgebracht naar het ziekenhuis. Na behandeling kon hij weer naar huis.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...