Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Regio Politie Drenthe

Datum nieuwsfeit: 05-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten

Berichten tot zondagmiddag 15.00 uur
15:13 zondag 5 maart 2000

Dirk Neef 06 - 51 557 950

Automobilist die paard aanreed had te hoge snelheid

NIEUW SCHOONEBEEK. Uit een onderzoek door de technische verkeersdienst van de politie is gebleken dat de 20 jr. automobilist uit Veenoord, die afgelopen vrijdagmiddag op de Europaweg in Nieuw Schoonebeek een merrie zodanig heeft aangereden dat het dier moest worden afgemaakt, sneller heeft gereden dan de toegestane 80 km/u. Vergelijking van het resultaat van remproeven met het aangetroffen remspoor gaf als resultaat dat de man heeft gereden met een snelheid van iets meer dan 100 km/u. Indien hij 80 zou hebben gereden was er mogelijk geen aanrijding ontstaan omdat het paard dan waarschijnlijk al de rijbaan zou zijn overgestoken. Er wordt proces-verbaal opmaakt.


*
Gezin met auto van de weg

ZUIDWOLDE. Een gezin uit Tilburg raakte zaterdagmorgen op de A-28 bij Zuidwolde met hun auto van de weg. De vrouw (leeftijd niet bekend) raakte daarbij gewond. Haar 28 jr. echtgenoot en 6 maanden oude baby bleven ongedeerd. De man bestuurde de auto. Tengevolge van een black-out van de man kwam de auto in de berm, sloeg vervolgens drie keer over de kop en kwam op de kop in een sloot tot stilstand. De vrouw en de baby sliepen op het moment dat het ongeval gebeurde. Andere weggebruikers haalden het gezin uit de auto. De vrouw werd overgebracht naar het ziekenhuis. De verwondingen bleken mee te vallen. In de auto zat ook de hond van het gezin. Deze werd door de dierenambulance overgebracht naar een opvangcentrum.


*
Geluk gehad

MEPPEL. Een 20 jr. jongeman uit Meppel ontkwam zaterdagavond maar aan een ongeval wat voor hem wel eens heel slecht had kunnen aflopen. Hij parkeerde zijn auto op de J. v. Oldenbarneveltstraat in Meppel. Hij was nog maar net uitgestapt toen er vanaf de Heinsiusstraat een auto, bestuurd door een 19 jr. plaatsgenote, de J. v. Oldenbarneveltstraat inreed. Door de gladheid gleed deze auto uit de bocht en botste tegen de geparkeerde auto van de man. Hij werd nog net geraakt en kwam te vallen. Hij raakte slechts licht gewond. Als de man iets had getreuzeld was hij terechtgekomen tussen beide autos, met alle gevolgen van dien.


*
Ongevallen door de gladheid

Tengevolge van de gladheid door sneeuwval en bevriezing gebeurden er, voor zover bij de politie bekend is geworden, in de nacht van zaterdag op zondag in heel Drenthe tien aanrijdingen. In alle gevallen ging het om autos die van de weg raakten en daarbij in een enkel geval tegen een geparkeerde auto botsten. Afgezien van wat pijnlijke ledematen raakte bijna niemand gewond. Alleen in De Groeve raakte een 39 jr. man uit Hoogezand gewond. Hij zat als passagier in een taxi, bestuurd door een 32 jr. man uit Hellum. De taxi raakte door de gladheid van de weg en botste tegen een boom. De passagier zat voorin en raakte gewond. Hij werd voor behandeling overgebracht naar het Martini ziekenhuis Groningen.


*
Ongevallen door alcohol en gladheid

ZUIDLAREN. Een 18 jr. jongeman uit Gieten raakte in de nacht van zaterdag op zondag op de Hogeweg in Zuidlaren met zijn auto van de op dat moment gladde weg. Hij verloor de macht over het stuur en kwam tegen een boom tot stilstand. Auto zwaar beschadigd. De man had gedronken en werd aangehouden. Uit de ademanalyse bleek een alcoholgehalte van 1,5 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

EMMEN. Op de Rondweg in Emmen kwam zondagmorgen in alle vroegte een 20 jr. man uit die plaats met zijn auto op de besneeuwde weg in de slip. De auto kwam in een sloot tot stilstand. De bestuurder had gedronken en werd door de politie aangehouden. Uit de ademanalyse bleek een alcoholgehalte van 1 promille.


*
Inbraken

ASSEN. Zaterdagmorgen werd er ingebroken in een flatwoning aan de Smetanalaan in Assen. Een deur werd geforceerd. Een videorecorder, GSM, fototoestel en nog wat spullen werden meegenomen. Zaterdagavond werd er ingebroken in twee woningen aan het Beek in Assen. Bij beide woningen werd een raam vernield. Het is nog niet bekend wat er allemaal gestolen is.

MEPPEL. Tussen vrijdagmiddag en zondagmorgen werd er op meerdere plaatsen in Meppel ingebroken. Men kwam binnen door een deur of raam open te breken.
Aan de Rumpte verdween uit een woning een stereotoren. In een woning aan de Bezettingslaan vonden de inbrekers niets van hun gaarding. Uit woningen aan de Bevrijdingslaan, het Maogien, het Haverstuk en het Biezenveld bestond de buit uit sieraden, paspoorten geld. Wat er tot slot is gestolen bij een inbraak in een woning aan het Evesingepad is nog niet bekend.


*
Lorre! Lorre! Houd de dief!

HOOGEVEEN. Of hij dat schreeuwde is niet bekend maar dat hij schreeuwde wel. En daarmee zorgde een jonge papagaai er zelf voor dat hij weer snel terug was in zijn kooi in een winkel aan de Tamboerpassage in Hoogeveen. Een 50 jr. vrouw uit die plaats had het dier zaterdagmiddag namelijk gestolen en probeerde deze in een boodschappentas mee te nemen. Ze was nog maar goed en wel buiten de winkel of het geschreeuw van het dier waarschuwde het winkelpersoneel en de vrouw werd teruggehaald. De papagaai, waarde f. 1150,-, zat weer snel in zijn kooi en de vrouw op het politiebureau.


*
Alcoholcontroles

DE WOLDEN. De politie heeft zaterdagmiddag en avond op diverse plaatsen in Zuidwolde, Koekange en De Wijk gecontroleerd op het rijden onder invloed. Van de 80 automobilisten die een blaastest moesten afleggen had niemand meer gedronken dan is toegestaan.


*
Schennispleger aangehouden

EMMEN. Op aanwijzingen van een 52 jr. vrouw uit Emmen hield de politie zondagmiddag een 30 jr. man uit dezelfde plaats aan. De vrouw was vorige week zondag aan de Odoornerweg geconfronteerd met deze man die toen zijn geslachtsdeel liet zien. De echtgenoot van de vrouw zag vandaag dezelfde man weer in de bosjes aan de Odoornerweg. De gewaarschuwde politie hield de man aan. De vrouw herkende de man. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


*
Motorrijder gewond

ASSEN. Op de kruising van de Overcingellaan met de Pelikaanstraat en Port Natalstraat in Assen verleende zondagmiddag een 79 jr. automobilist uit Assen geen voorrang aan een 38 jr. motorrijder uit dezelfde plaats. Een aanrijding volgde waarbij de motorrijder gewond raakte. Met lichte verwondingen werd de man overgebracht naar het ziekenhuis. Na behandeling kon hij weer naar huis.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie