Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kook-Olympische wedstrijden voor Chinese Koks

Datum nieuwsfeit: 06-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Koninklijk Horeca Nederland

Persbericht 11 februari 2000

Olympics voor Chinese Koks
Kook-Olympische wedstrijden voor Chinese Koks

WOERDEN - 11 februari 2000 - De 3e Internationale Chinese kookwedstrijd wordt dit jaar van 6 maart tot en met 10 maart gehouden worden in Tokyo. Dit 4-jaarlijkse evenement is het belangrijkste moment van kennisuitwisseling voor Chinese koks uit de gehele wereld. Meer dan 50 delegaties uit alle delen van de wereld komen naar Tokyo om deel te nemen aan de wedstrijden.

Net zoals bij de Olympische Spelen wordt individueel en in groepsverband gewerkt. Met beiden kan men meedoen aan de verschillende onderdelen; koude gerechten, visgerechten, vleesgerechten, gevogeltegerechten, noedels en Dimsum gerechten. Aan de 3 beste koks van beide groepen zullen gouden, zilveren en koperen medailles uitgereikt worden.

De Nederlandse delegatie staat onder leiding van de sector Chinees-Indische Bedrijven. Gezien de steeds hogere kwaliteit van de Chinese koks in Nederland vaardigt de sector een zware delegatie van 25 personen af naar Tokyo.

De deelnemende gerechten zijn afkomstig van de beroemde Chinese koks van het keizerlijk hof. Het gaat om oude receptuur, die is herontdekt en geactualiseerd. Receptuur die, zoals de Verboden stad, gelijktijdig uitbundig en ingetogen is, een combinatie van het beste van de klassieke culinaire cultuur van het keizerlijk hof en de mogelijkheden van de moderne kooktechnologie van de 21ste eeuw.

Op 21 februari 2000 organiseert de sector voorrondes. Chinese koks in Nederland zullen op die dag in restaurant China Delight in Den Haag met elkaar wedijveren wie meegaat naar Tokyo. Iedere kok vervaardigt 3 gerechten. Een deskundige jury van zowel Chinezen als Nederlanders maakt uit wie naar Tokyo gaat en met welke gerechten.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie