Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verdrag met Indonesië over export van uitkeringen

Datum nieuwsfeit: 06-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

MINISTERIE SZW

www.minszw.nl

MIN SZW: Staatssecretaris Hoogervorst ondertekent verdrag

Nr. 2000/37
1 maart 2000

Staatssecretaris Hoogervorst ondertekent verdrag met Indonesië over export van uitkeringen

Staatssecretaris Hoogervorst van Sociale Zaken en Werkgelegenheid ondertekent op 6 maart in Jakarta een verdrag over de export van socialezekerheidsuitkeringen. In dit verdrag zijn afspraken opgenomen over controle op de verstrekking van uitkeringen. Op grond van de Wet beperking export uitkeringen, die op 1 januari 2000 is ingegaan, zijn dergelijke verdragsafspraken een voorwaarde om een socialezekerheidsuitkering in het buitenland te kunnen (blijven) ontvangen.

De Wet beperking export uitkeringen bepaalt dat mensen die buiten Nederland wonen of daar langer dan drie maanden verblijven, alleen recht hebben op een socialezekerheidsuitkering (zoals WAO of kinderbijslag) als zij wonen in een land waarmee Nederland een verdrag heeft gesloten waarin afspraken worden gemaakt over controle. Het gaat bijvoorbeeld om het verifiëren van de juistheid van een aanvraag voor een uitkering en om het vaststellen van de identiteit van een uitkeringsgerechtigde.

Het verdrag met Indonesië is het eerste nieuwe zogeheten handhavingsverdrag dat in het kader van de Wet beperking export uitkeringen tot stand is gekomen. Daarnaast zijn met een aantal landen bestaande socialezekerheidsverdragen herzien, waarbij ook afspraken zijn gemaakt over controle. Dit is onder meer het geval bij Turkije en Marokko.

01 mrt 00 17:03

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie