Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Overeenkomst Industri-Matematik en Plus Integration Group

Datum nieuwsfeit: 06-03-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht

Haarlem/Zeist, 3 maart 2000

Zweedse en Nederlandse supply chain management specialisten slaan handen ineen Industri-Matematik International en Plus Integration Group sluiten strategische samenwerkingsovereenkomst

Het Zweedse Industri-Matematik International en Plus Integration Group uit Haarlem kondigen vandaag hun wereldwijde, strategische samenwerking aan op het gebied van vooruitstrevende supply chain managementsoftware. Tevens kondigen ze aan hun eerste, gezamenlijke klant, J.F. Hillebrand, een Duitse internationale vrachtvervoerder, te hebben vastgelegd.

Plus Integration zal als onderdeel van de samenwerking haar software products consulting en implementatiekennis aanwenden om de value-added distributie- en logistieke diensten ten behoeve van Industri-Matematik's klanten te verbeteren. De samenwerking met Industri-Matematik betekent voor Plus Integration tevens een eerste, belangrijke stap als application service provider.

Hillebrand, 's werelds grootste logistieke dienstverlener voor de wijn- en drankenindustrie, zal de Vivaldi™ Advanced Order Management en Fulffilment Center applicaties van Industri-Matematik gebruiken voor het uitvoeren van grote transactievolumes. Hillebrand vergroot hiermee de zichtbaarheid van de supply chain voor de business-to-business e-commerce diensten richting haar klanten. Plus Integration zal op haar beurt deze applicaties onderbrengen en de implementatie, service, integratie en onderhoud ervan verzorgen.

Plus Integration en Industri-Matematik zullen gezamenlijk nieuwe klanten werven en zullen tevens elkaars klantenkring benaderen. Bovendien zal door een intensief trainingsprogramma kennis worden uitgewisseld en zullen consultants, software ontwikkelaars en sales medewerkers van beide bedrijven worden geschoold in de toepassingsmogelijkheden van Vivaldi. Hierdoor moet Vivaldi een integraal onderdeel worden van de software-oplossingen die Plus Integration aanbiedt.

"Plus Integration streeft naar een sterke positie als Application Service Provider, met de nadruk op retail en de logistieke sector. Wij bieden industriële kennis, standaard softwarepakketten en aanverwante diensten. Om dicht bij de markt te blijven, winnen wij advies in van internationale marktleiders in de branche en investeren we in een uitgebreid netwerk. Dat bracht ons bij Industri-Matematik International. Zij zijn marktleider op het gebied van fulfillment en customer service applicaties en leveren de beste afhandelingsapplicaties voor business-to-business e-commerce die er te krijgen zijn", verklaart Bas Mali, directeur operationele zaken van Plus Integration.

Volgens Stig Durlow, CEO van Industri-Matematik, is de kennis die Plus Integration heeft van onder meer logistieke dienstverlening en de retailmarkt, een belangrijke aanwinst voor Industri-Matematik. "De retailbranche staat voor grote uitdagingen. Hoe kan e-business het best worden ingezet en hoe kun je de logistieke kosten zo laag mogelijk houden? Samen bieden Plus Integration en Industri-Matematik echt innovatieve oplossingen in de logistieke afhandeling van e-business."

Beide organisaties richten zich via deze samenwerking met name op logistieke dienstverleners en retailbedrijven, maar benadrukken voor alle bedrijven met complexe logistieke systemen een interessante partner te zijn. Momenteel zijn Industri-Matematik en Plus Integration in gesprek met een aantal logistieke dienstverleners en retailorganisaties. Binnenkort verwachten beide bedrijven hier meer informatie over te kunnen geven.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie