Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Fujitsu Siemens Lifebooks: getest door kosmonauten

Datum nieuwsfeit: 06-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

FSC 00018

Persbericht

Fujitsu Siemens LIFEBOOKs: getest door kosmonauten en geschikt voor het aardse leven

Den Haag/Maarssen, maart 2000 - De vraag of er leven is op Mars, wordt er niet helemaal mee opgelost. Maar er zijn wel LIFEBOOK-computers daar in de buurt. Een ruimtevloot Fujitsu Siemens LIFEBOOKs is op een historische laatste missie naar het MIR-ruimtestation gezonden. Commandant Victor Michailowitsj Afanasiëv en hoofdwerktuigkundige Sergej Vasiljewitsj Avdeëv testen op dit moment de notebooks onder de weinig zachtzinnige levensomstandigheden in de ruimte. De jonge organisatie DASA heeft de Fujitsu Siemens LIFEBOOKs gekozen voor het productenpakket dat men bij ruimtereizen en researchfaciliteiten aanbiedt.

De ruimtemissie van de notebooks was een gezamenlijk project van DASA en Fujitsu Siemens Computers met de volledige medewerking van het Russische Ruimte-agentschap. Tijdens de reis in de ruimte vestigde hoofdwerktuigkundige Avdeëv een record bij het ruimte-onderzoek door een verblijf van 748 dagen in de ruimte. Ook commandant Afanasiëv bracht 18 maanden in het ruimtestation door in drie missies. Gedurende hun ruimtereis waren de kosmonauten uiteraard in hoge mate afhankelijk van technische apparatuur aan boord. De DASA LIFEBOOK heeft zijn betrouwbaarheid bewezen, een eigenschap die alle notebooks van Fujitsu Siemens Computers kenmerkt.

Over Fujitsu Siemens Computers:
Fujitsu Siemens Computers, de vooraanstaande Europese IT-onderneming, is ontstaan door een joint-venture van Fujitsu Computers (Europe) Limited en Siemens Computer Systems. De nieuwe onderneming, waarvan Fujitsu Limited en Siemens AG beide voor 50% eigenaar zijn, is op 1 oktober jongstleden van start gegaan en heeft haar Europese hoofdkantoor in Nederland. Met talrijke Europese productiefaciliteiten, klantgeoriënteerde vestigingen in 25 Europese landen en meer dan 9.000 ervaren werknemers wil Fujitsu Siemens Computers in het jaar 2001 Europees marktleider zijn.

Fujitsu Siemens Computers biedt een volledig spectrum van best-in-class IT-producten, variërend van de kleinste notebooks tot de krachtigste data center oplossingen. Dit productenspectrum, ontwikkeld en geproduceerd in Europa, profiteert bovendien van de internationaal toonaangevende technologie en het wereldwijde sourcing-netwerk van de beide moederondernemingen, Fujitsu Limited en Siemens AG. De onderneming richt zich naar de eisen van haar Europese klanten. De producten zijn ontworpen met het oog op de eisen van grote bedrijven/instellingen, de behoeften van onze verkooppartners en de veeleisende levensstijl van het individu.

Tot de kwaliteiten van Fujitsu Siemens Computers behoren naast een benijdenswaardig klantenbestand (waaronder het grootste deel van de
1.000 grootste Europese ondernemingen) onder meer haar zakelijke betrekkingen met meer dan 2.000 grote VAR's, distributeurs en retailers met meer dan 100.000 verkooppunten, die samen miljoenen klanten bedienen, een verkooporganisatie waarin meer dan 2.500 professionele verkopers actief zijn, en de gebundelde kracht van de beide moederondernemingen, met een wereldwijd netwerk van service- en integratie-partners en met meer dan 80.000 specialisten die bij het productenspectrum betrokken zijn. Fujitsu Siemens Computers is de nieuwe IT-gigant in Europa.

Voor meer informatie,:
Fujitsu Siemens Computers Creative
Strategies
Dick Lans Benita Dreesen
Het Kwadrant 1 Streekbaan 196
3606 AZ Maarssen B 1800 Vilvoorde
Tel: +31 346 598700 Tel.: +32 2
2674160
Fax: +31 346 552155 Fax: +32 2
2671289
E-mail : (dick.lans@fujitsu.nl)
benita@creative-strategies.be

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie