Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Renovatie monument aan het Haantje Rijswijk

Datum nieuwsfeit: 06-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rijswijk

Renovatie monument aan het Haantje

Rijswijk, 6 maart 2000

De gemeenteraad van Rijswijk heeft begin dit jaar geld beschikbaar gesteld voor de renovatie van het monument voor de gefusilleerden aan het Haantje te Rijswijk.
Het monument aan het Haantje, dat in 1973 mede op verzoek van buurtbewoners werd aangebracht nabij de spoorwegovergang, is aan grondige opknapbeurt toe.
Rond het witte monumentje wordt een borstwering aangebracht terwijl de vloer zodanig wordt gefundeerd dat verzakking niet meer mogelijk is. Vorige week is een begin gemaakt met de renovatie. In de loop van april 2000 zullen de werkzaamheden worden afgerond, waarna op 4 mei
2000 op passende wijze aandacht zal worden besteed aan het opgeknapte monument.
De kosten van de renovatie bedragen circa f 50.000,-. De geschiedenis van de tien slachtoffers die op 7 oktober 1944 op de spoorlijn Rijswijk-Delft werden gefusilleerd is weergegeven in het boek "Want de dood is altijd van een ander" van Thérèse Clay. Het boek is in april 1996 uitgekomen bij Uitgeverij Elmar te Rijswijk(ISBN
90389 04460 - NUGI 641).
Een korte beschrijving van het gebeurde op 7 oktober 1944 is verkrijgbaar bij de sectie communicatie van de gemeente Rijswijk, Generaal Spoorlaan 2, tel. 070-3959863.Afdeling Bestuursondersteuning en Communicatie. © 1997 Gemeente Rijswijk. Alle rechten voorbehouden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie