Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Drenthe

Datum nieuwsfeit: 06-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten

Berichten van zondagmiddag tot maandagmorgen
09:53 maandag 6 maart 2000

Roel Hallink, tel.: 0528-295216


*
Doorrijden na aanrijding

HOOGEVEEN - Een tot nu toe onbekend gebleven automobilist heeft gisteravond rond 19.20 uur een fietser aangereden op de Wolfsbosstraat. Gisteravond fietste een 17-jarige Hoogeveense over de Wolfsbosstraat en moest wat uitwijken voor een auto die wat raar geparkeerd stond. Een haar tegemoet komende auto zag dit en week ook uit. Vanuit de Duivenslagstraat kwam op dat moment een rode personenauto, die ruim de bocht nam en tussen de fiets en de auto door wil rijden. Dit lukte niet. De fietser werd geschampt, waardoor ze ten val kwam en onder de geparkeerde auto schoof. De tegemoetkomende auto, bestuurd door een 27-jarige Hoogevener, werd aan de gehele linkerzijde beschadigd door de langsrazende rode auto, die zonder te stoppen er vandoor ging. Behalve wat kneuzingen is de Hoogeveense verder niet gewond geraakt. De politie is op zoek naar getuigen van dit ongeval.


*
Door afslaande auto tegen lichtmast

HOLLANDSCHEVELD - Gisteravond reed een 18-jarige inwoonster van Elim met haar bromfiets over het fietspad van de Riegshoogtendijk. Ter hoogte van de Prins Claushof sloeg plotseling een auto, bestuurd door een 20-jarige inwoner van Meppel, linksaf en zag daarbij de bromfietster over het hoofd. Het meisje kon nog net de auto ontwijken, maar botste daarbij vol tegen een lantaarnpaal. Zij werd met onbekend letsel overgebracht naar het Bethesda ziekenhuis in Hoogeveen.


*
Auto gekanteld

HOOGEVEEN - Afgelopen nacht reed een 30-jarige inwoonster van Coevorden met haar auto over de Schutlandenweg. Ter hoogte van de Jos van Aalderenlaan geraakte ze in een slip en verloor de macht over het stuur. Ze schoot de linkerberm in, vloog door diverse struiken en kwam tegen een lichtmast tot stilstand, waarbij de auto kantelde. De bestuurster is met nek- en rugklachten opgenomen in het ziekenhuis in Hoogeveen, alsmede een bij haar inzittende 32-jarige man uit Hoogeveen. Deze is opgenomen met schouder en hoofdletsel.


*
Onder invloed

EMMEN - Op de Weerdingerstraat werd gisteravond een auto gecontroleerd, omdat deze slingerend reed. De bestuurder, een 48-jarige inwoner van Emmen bleek teveel alcohol gedronken te hebben. Op het bureau blies hij 635 µg/l (ongeveer 1.5 promille). Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Na verhoor mocht de man, met een dagvaarding op zak, het bureau verlaten.

HOOGEVEEN - Op de Schutlandenweg werd afgelopen nacht een auto gecontroleerd, waarbij bleek dat de bestuurder, een 36-jarige Hoogevener, teveel alcohol gedronken had. Hij werd aangehouden en meegenomen. Aan het bureau blies hij 575 µg/l (ongeveer 1.3 promille). Aan de man is een dagvaarding uitgereikt.

*
Auto dieven op heterdaad betrapt

WEITEVEEN - Gisteravond werden een 33-jarige en een 34-jarige man, beide uit Emmen betrapt bij auto inbraken op de Zuidersloot. In de auto van de mannen werden 2 radardetectoren en 2 scanners aangetroffen. Deze goederen bleken uit auto's gestolen te zijn. De beide mannen zijn aangehouden en hebben twee inbraken bekend. Zij zijn beide voor nader onderzoek ingesloten.


*
Inbraken in woningen

EMMEN - Bij twee in aanbouw zijnde woningen aan de Malachietdreef werd gistermiddag ingebroken. In beide gevallen werd een raam ingeslagen. Voor zover kon worden nagegaan werden er machines van een bouwbedrijf gestolen. Vandaag zal bekeken worden wat er precies weg is.

ZUIDWOLDE - Gisteravond is er ingebroken in een woning aan de Kerkenbosweg. Vermoedelijk zijn de daders via een balkondeur binnen gekomen. De gehele woning werd doorzocht. Vermist wordt een bedrag van een paar honderd gulden en een paar honderd gulden aan buitenlands geld.


*
Inbraak in bedrijven

ASSEN - Gisteravond is er ingebroken in een winkel aan de Gedempte Singel. De glazen winkel deur werd met een klinker ingegooid. Uit de winkel werden, voor zover kon worden nagegaan, tussen de 15 en 20 spijkerbroeken gestolen, met een waarde van zeker 800,-- gulden. De schade aan de deur beloopt enkele duizenden guldens.

EMMEN - Bij een zaak aan de Weerdingerstraat werd gisteravond ingebroken op het moment dat de eigenaar thuis kwam. Hij overliep twee mannen die in zijn zaak bezig waren alles te doorzoeken. Beide inbrekers zijn ontkomen. Vermist worden een portemonnee met een ID-kaart, een rijbewijs en een paspoort.


*
Vernielingen

HOOGEVEEN - Gisteravond zijn 3 jongens van respectievelijk 13 en twee van 16 jaar aangehouden voor baldadigheid en vernieling. De knapen hadden in het winkelcentrum De Grote Beer enkele lichtmasten vernield, vuilnisbakken stukgetrapt, stellages van winkelwagentjes vernield en fietsenrekken omvergegooid. De jongens zijn verhoord en nadien aan de ouders over gedragen. Tegen hen zal proces-verbaal worden opgemaakt.


*
Auto gaat in vlammen op

EELDE - Gisteravond is op de Rijksweg A28, nabij de afslag Eeelde-Glimmen, een VW-transporter geheel in vlammen opgegaan. De brandweer kwam ter plaatse, maar kon niet voorkomen dat de auto geheel uitbrandde. Oorzaak van de brand is niet bekend.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie