Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

VastNed verkoopt voor euro 89 miljoen onroerend goed

Datum nieuwsfeit: 06-03-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT

VastNed Offices/Industrial en VastNed Retail verkopen voor euro 89 miljoen onroerend goed

VastNed Groep te Rotterdam heeft in het kader van haar dynamisch portefeuillebeheer een gedeelte verkocht van de onroerendgoedportefeuilles van zowel VastNed Offices/Industrial N.V. als van VastNed Retail N.V. aan diverse Nederlandse partijen. Het betreft 49 winkels en kantoren, alsmede een aantal appartementen, met een totale investeringswaarde van euro 89 miljoen.
VastNed Offices/Industrial verkoopt een portefeuille van euro 55 miljoen en VastNed Retail een portefeuille van euro 34 miljoen. Met de kopers van deze objecten was reeds in het boekjaar 1999 in principe overeenstemming bereikt over deze transacties. Op deze transacties wordt een boekwinst t.o.v. de laatst bekende boekwaarde gerealiseerd van euro 4,8 miljoen voor VastNed Offices/Industrial en van euro 3,7 miljoen voor VastNed Retail. De opbrengst van deze transacties is bestemd voor het in stand houden van de door VastNed nagestreefde gezonde vermogensverhoudingen en is tevens bestemd voor het financieren van nieuwe acquisities.
VastNed Offices/Industrial N.V. is een beleggingsfonds, genoteerd aan Amsterdam Exchanges, gespecialiseerd in beleggingen in kantoren en bedrijfsruimten. De strategie is er op gericht in het noordwesten van Europa, buiten Nederland, een tweede en/of derde thuismarkt te ontwikkelen. In dat kader is op 2 maart jl. gemeld dat overeenstemming is bereikt over de verwerving van de vastgoedportefeuille van de Belgische vastgoedgroep Verelst met een totale waarde van euro 280 miljoen, gespreid over beleggingen in België, Noord-Frankrijk en Nederland. VastNed Retail N.V. is een gespecialiseerd Europees winkelsector beleggingsfonds, eveneens genoteerd aan Amsterdam Exchanges, met beleggingen in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje. Zowel VastNed Offices/Industrial als VastNed Retail maken deel uit van de VastNed Groep te Rotterdam, die het beheer voert over beide beleggingsfondsen.

Rotterdam, 6 maart 2000.
VastNed Groep

Voor nadere informatie:
H.W. Boissevain, tel. 010 242 43 28 of GSM 06 53 36 27 20

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie