Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Start Consultatiepunt Schuldhulpverlening bij Parnassia

Datum nieuwsfeit: 06-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persbericht
Den Haag, 6 maart 2000

Start Consultatiepunt Schuldhulpverlening bij Parnassia

Per 1 december 1999 is het Consultatiepunt Schuldhulpverlening gestart bij Parnassia, psycho-medisch centrum. De voorziening is in nauwe samenwerking met het project Schuldhulpverlening van de Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid van de gemeente Den Haag en het Regionaal Patiënten en Consumenten Platform tot stand gekomen. Het Consultatiepunt Schuldhulpverlening richt zich op cliënten die ingeschreven staan of ingeschreven gaan worden bij Parnassia en woonachtig zijn in Den Haag, waarbij sprake is van een wisselwerking tussen psychiatrische en financiële problemen.

Door samenwerking betere hulpverlening Deze voorziening heeft als doel door samenwerking een verbetering tot stand brengen in de hulpverlening aan psychiatrische cliënten met financiële problemen. Het Consultatiepunt Schuldhulpverlening biedt consultatie en voorlichting aan cliënten en/of hulpverleners en ontwikkelt preventieve activiteiten. Dit alles gebeurt in nauwe samenwerking met de gemeente Den Haag. Er wordt geconsulteerd en verwezen volgens een vastgesteld protocol. De consultatie start met een telefonische aanmelding bij het Consultatiepunt Schuldhulpverlening. In februari zijn de eerste aanmeldingen vanuit Parnassia naar de budgetmedewerkers van de gemeente doorgestroomd.

Het project is mede tot stand gekomen door een financiële bijdrage van de provincie Zuid-Holland, het VSB Fonds, het Nationaal Fonds Geestelijke Gezondheidszorg en de Stichting tot steun VCVGZ.
_________________________________________________________________
Noot voor de pers Mocht u meer informatie willen hebben over dit onderwerp, dan kunt u contact opnemen met drs. Sandra A.M.P. de Kooter, voorlichter Parnassia, psycho-medisch centrum, tel. 070 - 391 62 51 of Pieter Severijns, coördinator Consultatiepunt Schuldhulpverlening, tel. 070 - 391 68 37.


Parnassia, psycho-medisch centrum

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie