Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

AEX: Introductie opties op niet-Nederlandse aandelen

Datum nieuwsfeit: 07-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Amsterdam Exchanges

14 Feb 2000 Introductie opties op niet-Nederlandse aandelen: 7 maart 2000

Amsterdam Exchanges is voornemens om op 7 maart 2000 opties op de volgende niet-Nederlandse aandelen te introduceren:

Duitsland: DaimlerChrysler, Deutsche Bank, Deutsche Telekom Finland: Nokia
Verenigde Staten: Cisco Systems, Intel, Microsoft

Uit marktonderzoek blijkt dat opties op buitenlandse aandelen hoog op het verlanglijstje van beleggers staan. Amsterdam Exchanges komt hiermee dus tegemoet aan de toenemende vraag bij beleggers naar opties op buitenlandse 'Blue Chips'. Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat deze zeven aandelenfondsen tot de top tien van buitenlandse fondsen behoren die Nederlandse beleggers nu reeds in portefeuille hebben.

AEX-Clearing & Depository stelt alles in het werk om een verbinding met de aandelenbewaarbedrijven in de Verenigde Staten, Duitsland en Finland voor deze fondsen te realiseren. Met zo n verbinding is het mogelijk om aandelen, die in het buitenland zijn gekocht, te leveren indien een optie wordt uitgeoefend. Omgekeerd is het ook mogelijk om, wanneer een optieschrijver aandelen geleverd krijgt, deze aandelen te verkopen op de thuisbeurs in het buitenland.

Aangezien de aandelen in de categorie "verhandeling" van de AEX-Effectenbeurs worden opgenomen, is het voor professionele beleggers in de zin van de Nadere Regeling toezicht effectenverkeer 1999, tevens mogelijk om de aandelen op de AEX-Effectenbeurs te kopen of te verkopen.

De contractgrootte van de opties is, zoals gebruikelijk in Amsterdam, gelijk aan 100 aandelen. De opties op de Europese fondsen worden genoteerd in euro, terwijl de Amerikaanse fondsen worden genoteerd in US dollar. De looptijden van de opties zijn 3, 6 en 9 maanden en 2 jaar. De handel zal starten met de afloopmaanden april, juli, oktober en oktober 2001.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie