Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht-Stad

Datum nieuwsfeit: 07-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politie Regio Utrecht
Persberichten
Cluster Stad-Utrecht (districten Paardenveld, Marco Polo, Utrecht-Noord en Tolsteeg)

Dinsdag 7 maart 2000, 09.30 uur

Autodieven aangehouden
Utrecht - De politie van het district Utrecht - Noord hield de afgelopen nacht twee Utrechters aan die er van worden verdacht een auto te hebben gestolen.

Agenten wilden het voertuig en de inzittenden controleren en gaven hen in de M. van Meelstraat een stopteken. Er werd onmiddellijk gestopt en de drie inzittenden vlogen de auto uit en renden weg. Na enig sprint en zoekwerk achterhaalden de agenten twee Utrechters van 17 en 19 jaar oud. De auto was gisteravond in Utrecht gestolen. De twee verdachten zijn ingesloten en worden vandaag gehoord over hun betrokkenheid bij deze diefstal.

Utrecht - Gisteravond omstreeks tien uur wilde de politie op de Tigrisdreef een auto controleren. De inzittenden stopten niet en reden met hoge snelheid weg. De bestuurder en een passagier reden met een onverantwoord hoge snelheid, waarna de agenten de achtervolging staakten.

Korte tijd later vond de politie op de Voordorpsedijk de auto tegen een boom 'geparkeerd'. De twee inzittenden waren verdwenen en werden niet meer gevonden. Zij moeten gewond zijn geraakt, want in de auto werd bloed en plukken haar aangetroffen. De auto was het afgelopen weekend gestolen in Apeldoorn.

Berijders bromfiets gewond na aanrijding
Utrecht - Een 16-jarige bromfietser en zijn even oude duopassagiere zijn maandagmiddag bij een aanrijding met een bestelbus gewond geraakt.

Een 37-jarige bestuurder van een bestelbus uit IJsselstein sloeg op de Amsterdamsestraatweg rechtsaf de Narcisstraat in. Hij gaf daarbij geen voorrang aan de bromfietser die rechtdoor reed. De bestuurder van de bromfiets werd met hoofdletsel en zijn vriendin met beenletsel overgebracht naar het Diaconessen ziekenhuis. De bromfietser reed in strijd met de bebording op het fietspad, Hij had op de rijbaan moeten rijden.

Beroving bij pinautomaat
Utrecht - Een 18-jarige man uit Brakel werd maandagmiddag tijdens het pinnen beroofd van zijn geld.

Het slachtoffer stond geld te pinnen bij een geldautomaat aan het Neude. Plotseling stond er een man achter hem die hem dwong door te gaan met pinnen anders werd hij neergestoken. De overvaller ging er met een paar honderd gulden vandoor.

Engelsman saboteert blaastest
Utrecht - Agenten zagen vanochtend omstreeks kwart over vijf de bestuurder van een auto met een Engels kenteken op de Jan van Galenstraat door het rode verkeerslicht rijden.

Het bleek een 36-jarige Engelsman te zijn die bovendien behoorlijk naar de alcohol rook. Hij werd aangehouden voor een blaastest. Ondanks een goede uitleg in de Engelse taal saboteerde hij zichtbaar en bij herhaling deze test. De politie nam zijn rijbewijs in beslag en hij krijgt een proces-verbaal voor weigering blaastest.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie