Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Plieger introduceert compact zonneboiler van Jirlumar

Datum nieuwsfeit: 07-03-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Maart 2000

Geïntroduceerd door Plieger op de Nederlandse markt

De compact zonneboiler van Jirlumar de FOCO HEATPIPE

De Foco Heatpipe 1100 is een hoogwaardige, betaalbare zonneboiler met een zeer goede opbrengst, die koppelbaar, onderhoudsvrij, mobiel en vooral ook makkelijk te instaleren is. Bovendien is hij zowel geschikt om op een plat en schuin dak te instaleren.

Door zonnestraling op de absorber ontstaat in de vacuüm warmtebuizen [de heatpipes] damp van een geschikte vochtigheidsgraad. Deze dampen worden naar de warmtewisselaar van het opslagvat geleid waar zij na afgifte van de warmte weer vloeibaar worden. Hierdoor moet het opslagvat achter de collector liggen. De temperatuurgeregelde nachtstroomverwarmingstaaf zorgt ervoor dat ook op dagen met weinig zonlicht de bepaalde watertemperatuur ter beschikking staat. De heatpipe 1100 levert een beparing op van ca 802 KW/J per jaar, wat gelijk staat o24.500 l water van 40 graden Celsius!

In tegenstelling tot vele andere systemen heeft de Heatpipe geen watervulling maar een vulling van ethanol wat niet kan bevriezen. De heatpipe functioneert de hele winter door tot bij ongeveer min 60 gr. Celsius.

Voor meer informatie; Plieger Zaltbommel, Wendelien van Spaendonck 0418 682510

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie