Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Adobe introduceert Adobe LiveMotion

Datum nieuwsfeit: 07-03-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Adobe introduceert Adobe LiveMotion
Nieuw product voor webgraphics en -animaties met ongeëvenaarde flexibiliteit

Amsterdam, 6 maart 2000 - Adobe Systems Incorporated (Nasdaq: ADBE), marktleider op het gebied van digital publishing voor web-, print- en dynamische media, introduceerde vandaag Adobe® LiveMotion(tm). LiveMotion is de volgende uitbreiding van Adobe's geïntegreerde reeks professionele producten voor webproductie en biedt webontwikkelaars een flexibel hulpmiddel voor het vervaardigen van pakkende en interactieve graphics en animaties voor gebruik op het web.

Met LiveMotion kunnen webontwikkelaars alle soorten content vervaardigen van afzonderlijke, dynamische webgraphics tot complete pagina's die beeld, geluid en interactiviteit tot één geheel verenigen in een object- en vector-georiënteerde authoring-omgeving. Bovendien kan vanuit LiveMotion naar tal van grafische formaten worden geëxporteerd, waaronder GIF, JPEG, PNG, Photoshop en het populaire Flash-formaat (.swf). LiveMotion exporteert tevens naar de SVG-taal (Scalable Vector Graphics), W3C's open grafische standaard gebaseerd op XML. Door deze hoge mate van flexibiliteit in uitvoeropties kunnen webontwerpers hun werk met maximale efficiëntie en productiviteit uitvoeren zonder enige beperking in hun artistieke vrijheid.

"Adobe LiveMotion is een enorme stap vooruit op het gebied van software voor webanimatie", aldus John Nack, Licensed Diva voor AGENCY.COM, een toonaangevend internationaal opererend bedrijf dat professionele Internetdiensten aanbiedt. "Vanuit Flash moesten we elementen één voor één naar binnen halen en de layout telkens opnieuw opbouwen. Met LiveMotion daarentegen, kunnen we gehele composities zonder omzetting importeren vanuit Adobe Illustrator en Adobe Photoshop, met volledig behoud van de diverse lagen. Het idee dat wij hebben over het maken van animaties, wordt met dit nieuwe product wel heel dicht benaderd."
LiveMotion is nauw geïntegreerd met Adobe's volledige oplossing voor webauthoring - Adobe GoLive(tm), Adobe Photoshop(tm) en Adobe Illustrator(tm) - om het vervaardigen van pakkende en aantrekkelijke webproducties te vereenvoudigen. LiveMotion is voorzien van de vertrouwde gebruikersinterface van Adobe, met menu's en opties die een tweede natuur zijn geworden voor webontwerpers, die al gebruikmaken van Adobe-producten zoals Photoshop en Illustrator. Daardoor wordt de leertijd teruggebracht en kunnen ontwerpers en ontwikkelaars direct vanaf het begin efficiënter en productiever aan het werk.

"Met alle e-commerce-activiteiten vandaag de dag op het Internet is er een hevige strijd gaande om op te vallen. Ontwerpers vinden het gebruik van animaties, interactiviteit, hoogwaardig geluid en beeld, en andere technologische snufjes noodzakelijk om hun websites boven het maaiveld uit te laten steken", aldus Hank Skorny, senior director van de Internet Products Group van Adobe. "LiveMotion biedt webprofessionals een gestroomlijnde productieflow voor het vervaardigen en leveren van visueel aantrekkelijke content waardoor meer klanten kunnen worden bereikt en vastgehouden."

Adobe LiveMotion is meer dan alleen maar een compositietool voor het maken van animaties op basis van geïmporteerde content. Het product heeft een krachtige eigen toolset waarmee ontwerpers de meest verbluffende effecten kunnen creëren zonder gebruik van een externe applicatie te hoeven maken. Dit in tegenstelling tot andere producten, waarvoor extra applicaties nodig zijn om ontwerpelementen te kunnen produceren. LiveMotion is uitgerust met vector-georiënteerde teken- en vormtools die op Photoshop en Illustrator zijn gebaseerd. Ontwerpers kunnen bijvoorbeeld gebruikmaken van de LiveMotion Pen-tool om toegang te krijgen tot het pad (of de Bézier-kromme) van een object, waarna de afzonderlijke ankerpunten op dat pad kunnen worden bewerkt of gewijzigd. Bovendien kan elke mogelijke combinatie van effecten als een stijl worden opgeslagen, die vervolgens op andere objecten kan worden toegepast. Dat maakt het gemakkelijk volledige consistentie in de gehele LiveMotion-compositie te behouden, terwijl de productiviteit toeneemt.

Vergaande integratie en flexibiliteit
LiveMotion maakt gebruik van de graphics engine van Adobe ter ondersteuning van de twee native bestandsformaten voor Photoshop en Illustrator. Geïmporteerde content kan worden verrijkt en van animaties worden voorzien met behulp van een breed scala van krachtige ontwerpfuncties. Ontwerpers kunnen native Photoshop- en Illustrator-bestanden rechtstreeks in LiveMotion plaatsen of van open lagen voorziene Photoshop- en Illustrator-bestanden als opeenvolgende beelden, als samengestelde objecten of als een reeks onafhankelijke objecten opnemen. Ontwerpers hoeven de flexibiliteit van lagen niet meer te ontberen, zoals dat wel het geval is bij Flash (.swf)-authoring-omgevingen, waarbij bestanden die uit een aantal lagen bestaan, tot één laag moeten worden teruggebracht en vervolgens geconverteerd in een samengestelde bestandsindeling voordat er verder mee kan worden gewerkt.

Uitgaande van de After Effects® Timeline is de LiveMotion Timeline object-georiënteerd en niet laag-georiënteerd. Van nagenoeg elk afzonderlijk kenmerk - positie, mate van doorzichtigheid, vorm, rotatie, schaal, kleur, speciale effecten, tekst, enzovoort - van elk object kan op een constructieve manier een animatievorm worden gemaakt. Ontwerpers kunnen een animatiekenmerk of statisch kenmerk gemakkelijk op elk gewenst moment bewerken. Ze hoeven dus niet helemaal opnieuw te beginnen, mochten ze van gedachten veranderen. Deze krachtige bewerkingsmethode zorgt ervoor dat ontwerpers op elk moment met hun composities kunnen interacteren en de animatiekenmerken direct in de Timeline kunnen bewerken in plaats van verstrikt te raken in een wirwar van dialoogvensters.

Over Adobe
Adobe Systems is opgericht in 1982 en is een vooraanstaand leverancier van software voor grafisch ontwerp, de uitgeverij en afbeeldingen voor het WWW en voor de drukkerij en de op één na grootste producent van software voor de PC ter wereld met een jaarlijkse omzet die de 1 miljard dollar nadert. De onderneming produceert met prijzen onderscheiden software-applicaties voor het WWW en voor grafische ontwerpers, professionele uitgevers, organisaties die intensief gebruik maken van documentenintensieve organisaties, zakelijke gebruikers en consumenten. Adobe's producten bieden klanten de mogelijkheden visueel rijk uitgevoerde beelden en documenten te creëren, te publiceren en af te leveren verspreid over alle soorten printers en elektronische media. Meer informatie en de volledige versies van deze persberichten zijn beschikbaar via Adobe's websites www.adobe.nl en www.adobe.be.

Voor publicatie kunt u de volgende gegevens opnemen: Adobe Systems Benelux
Tel: +31 (0)20 65 11 200

Het Adobe-logo, Adobe, Acrobat en PostScript 3 zijn handelsmerken van Adobe Systems Incorporated. Microsoft, Windows en Windows NT zijn gedeponeerde handelsmerken dan wel handelsmerken van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en andere landen. Sun en Solaris zijn handelsmerken van Sun Microsystems. Macintosh is een handelsmerk van Apple Computer, Inc., gedeponeerd in de Verenigde Staten en andere landen. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van hun respectieve eigenaars.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Evelien van Waveren
Account Executive
Text 100 Public Relations
Global High Technology Public Relations

Van Diemenstraat 164-166, 1013 CN Amsterdam
Tel: +31 20 5304339
Fax: +31 20 5304331
Email: (evelienvw@text100.nl)
URL: www.text100.com

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...